SONDAJ. Vreţi ca Ioan Ovidiu Sabău să mai ocupe funcţia de manager sportiv la „U” Cluj?

Fostul internaţional Ioan Ovidiu Sabău, cel în jurul căruia s-a creat proiectul de revitalizare al Universităţii Cluj începând din 2016 (după ce firma lui Walter a falimentat) a anunţat că îşi dă demisia din funcţia de manager sportiv al clubului după ratarea promovării în Liga 1 în an Centenar, contestat fiind de majoritatea fanilor.

Pe de altă parte, Sabău are susținerea președintelui clubului FC ”U”, Radu Constantea, consilier local PNL și om de afaceri, a vicepreședintelui Cosmin Irimieș, a rectorilor universităților care s-au constituit în club membri fondatori în asociere cu Primăria. De asemenea, primarul Emil Boc îl susține pe cel numit ”Moțul”.

Ioan Ovidiu Sabău, simbol U-ist incontestabil, a mizat ca antrenor pe Bogdan Lobonț, care nu avea licență Pro, nu putea antrena în B. Sabău și conducerea au încercat o lovitură de imagine. „Lobby” nu a reușit pe banca lui ”U”. Venit după demisia lui Adrian Falub, care a conduc primele etape pe studenți, antrenorul Mircea Cojocaru a fost îndepărtat, deși echipa avea cu el rezultate bune, și înlocuit cu Lobonț, care antrenase doar portarii lui AS Roma dar nu și în nuca tare care e Liga 2. Apoi Cojocare a fost numit superviser dar a plecat din această funcție. Liga 2 e o junglă. S-a văzut cu Academica Clinceni ce junglă era, cine era în spatele comunei cu 5000 locuitori care va jucat în Liga 1.

Ioan Ovidiu Sabău, a spus ieri, pentru liga2.ro, că vrea doar la Centrul de Juniori și Copii nu manager sportiv. Conducerea administrativă îl vrea însă ca manager sportiv în continuare. Se speculează că fostul arbitru internațional Patrițiu Abrudan, director regional la Banca Transilvania, sponsor al echipei de fotbal dealtfel, a fost ofertat conducător la „U”.

Noi vrem însă să auzim vocea cititorilor Sportul Clujean și a fanilor lui ”U” în legătură cu Sabău:

[poll id=”4″]

sportulclujean

Learn More →

7 thoughts on “SONDAJ. Vreţi ca Ioan Ovidiu Sabău să mai ocupe funcţia de manager sportiv la „U” Cluj?

 1. Hfjdjsb iunie 19, 2019 at 1:51 pm

  Da, omul e sufletul proiectului. Am fost unul dintre cei mai mahnit suporter la numirea lui Lobont si la ratarea promovarii imi venea sa urlu. Dar, Sabau trebuie sa ramana pentru stabilitate si pentru ca iubeste acest club mai mult ca orice!

  Răspunde
  1. Nick_65 iunie 19, 2019 at 7:12 pm

   Dacă Nelutțu cere să stea doar la Centrul de juniori, să fie lăsat. Neluțu nu trebuie să plece de la club! A greșit cu Lobonț, a recunoscut. Unii pierd finale de mondiale, ăsta-i sportul!

   Răspunde
 2. Ponoran iunie 19, 2019 at 4:02 pm

  Cei care vor funcții manageriale,să facă TEST PSIHOLOGIC AL VOCAȚIEI :))! “U”,Cluj fotbal a avut parte de-a lungul anilior ,de Tunari/țepari, idealiști , mai puțin de manageri profesioniști !
  FOTBALUL este afacere ,trebuie buget serios nu de a sta la mila Primăriei/Consiliului Local ,nu trebuie făcut favoritism față de alte sporturi care aduc adevărate performanțe naționale/internaționale !
  În Concluzie, cine vine cu un proiect de auto-finanțare și promovarea în prima Ligă să preia cârma echipei ! Fotbalul nu este politică de a face declarații politice din vârful limbii ,fără nici o responsabilitate !

  Răspunde
 3. U iunie 19, 2019 at 9:32 pm

  Sabau ca si seriozitate jos palaria.Dar ce a facut cu propunerea lui Lobont si apoi numirea lui a fost ceva dincolo de orice intelegere.parca a avut un black out ceva, pentru ca nu e genul lui, il credeam om serios.
  Adica in an centenar sa risti si sa faci experimente cu o rezerva eterna de la Roma care habar nu are ce inseamna sa antrenezi, cand poti sa aduci orice antrenor cu o oarecare experienta…e lipsit de orice intelepciune.
  Ca sa nu mai vorbim ca daca era chiar asa disperat ca clubul sa promoveze, ar fi coborat el pe banca fupa modelul Hagi.
  Degeaba se supara ca l blameaza suporterii pe facebook.E pe buna dreptate, adica tu declari ca vrei promovarea si il pui antrenor pe Lobont despre care nu ai nici o informatie si care vine cu experienta 0?!Deci cine e mai nebun? Suporterii care au tras un semnal de alarma sau el prin cum a gestionat problema antrenorului intr un an in care ti ai trasat obiectiv obligatoriu promovarea?

  Răspunde
  1. sportulclujean iunie 20, 2019 at 2:58 am

   interesant raspunde. Mulrt adevar aici

   Răspunde
 4. Sabău, dorit de fani manager la "U"! Urmează anunțarea noului antrenor! | Sportul Clujean iunie 20, 2019 at 4:20 am

  […] SONDAJ. Vreţi ca Ioan Ovidiu Sabău să mai ocupe funcţia de manager sportiv la „U” Cl… FOTBAL, SLIDERfotbal, ioan ovidiu sabau, U Cluj, universitatea cluj […]

  Răspunde
 5. Vladimir Cinezan iunie 20, 2019 at 10:52 am

  Suntem supăraţi pe Neluţu Sabău pentru experimentul nereuşit cu Lobonţ şi mai ales pentru faptul că n-a intervenit la timp spre a redresa situaţia, dar dânsul este efectiv legat sufleteşte de „U” şi ar avea puterea să o ia de la capăt pentru a se realiza promovarea dorită. Desigur, judecând la rece, ar fi de efect şi varianta Patriţiu Abrudan, fostul arbitru fiind unul dintre cei care au în sânge clubul universitar. Trebuie mişcat repede, Cristi Dulca, dacă va semna, să definitiveze un lot competitiv şi să conducă o pregătire minuţioasă pe timpul verii, ştiind şi dânsul că o condiţie fizică bine structurată poate asigura succesul viitoarei campanii. Aşteptăm veşti despre transferurile absolut necesare, despre plecări, despre situaţia „bătrânilor” dedicaţi clubului şi despre jucătorii împrumutaţi de la Viitorul. Campionatul trebuie pregătit şi început în forţă !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *