VIDEO/Fiesta ”U”-istă la Costinești!

Atmosferă de vis creată în două localuri din Costinești de micii baschetbaliști de la Universitatea Cluj.

Dialog între copii și adulți pe unul din cântecele recunoscute ale galeriei șepcilor roșii.

Reamintim că echipele de juniori ale clubului de baschet U-BT Cluj-Napoca participă în această vară la cele mai importante competiții de profil, Campionatul Național Under 12 și Festivalurile de Babybaschet și Minibaschet.

Ca și în anii precedenți, evenimentele au loc pe malul Mării Negre, noutatea fiind locația diferită. Ediția din acest an se desfășoară la Costinești, fiind de asemenea mai multe noutăți și la capitolul organizare.

În ceea ce privește Festivalul de Babybaschet, Federația Română de Baschet a împărțit echipele în două categorii, Avansați și Începători, clubul U înscriind o echipă în prima categorie și trei în cea de-a doua.

Așadar, în perioada 16-22 iunie, vor intra în joc echipele noastre U-BT Alb (Avansați, antrenor Mioara Iurian), U-BT Negru (Începători, Andrei Cosma), U-BT Roșu (Începători, Simona Mușat) și U-BT Portocaliu (Începători, Jakab Agnes). 

Sunt înscrise 24 de echipe la categoria Avansați și 78 la Începători. 

După încheierea acestei competiții, se va da startul Festivalului de Minibaschet, în perioada 23-29 iunie, competiție la care clubul clujean a înscris trei echipe. 

Astfel, U-BT Alb (antrenor Aurora Dragoș) și U-BT Negru (Gyorgy Grunwald) vor juca în secțiunea Avansați, alături de celelalte 30 de echipe înscrise, în timp de U-BT Roșu (antrenor Simona Mușat) va juca la Începători, unde sunt înscrise în total 78 de echipe. 

În ceea ce privește Campionatul Național Under 12, clubul U a înscris o echipă, antrenată de Mihai Popa și Amalia Torok, care va concura cu alte 28 de echipe din toată țara în perioada 30 iunie – 6 iulie. 

Written by 

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *