Schimbări la „U” BT Cluj. Dykes și Washburn părăsesc echipa, iar doi jucători și-au prelungit contractele

Doi jucători de bază din sezonul precedent și-au prelungit contractul cu U-Banca Transilvania. Este vorba despre Nandor Kuti și Andrei Calnicenco, în timp ce „veteranul” Kyndall Dykes și Jason Washburn au părăsit echipa.

În vârstă de 22 de ani, Nandor Kuti este unul dintre cei mai importanți baschetbaliști români ai momentului. Sportivul născut la Sfântu Gheorghe este component al echipei naționale, fiind totodată câștigător al Campionatului European, Divizia B, performanță izbutită tot în anul 2017.

La nivel de club, Nandor a evoluat numai la U-Banca Transilvania, formație alături de care a câștigat de mai multe ori Cupa României (2016, 2017, 2018), SuperCupa României (2016, 2018), respectiv campionatul (2017).

În stagiunea recent încheiată, Kuti a bifat 36 de partide și a totalizat medii de 6.3 puncte, 3.4 recuperări și 1.8 pase decisive, cu un indice al eficienței de 8.1. El a semnat un nou contract valabil pe următoarele două sezoane cu echipa noastră.

În schimb, Calnicenco și-a prelungit angajamentul pe încă o stagiune cu U-Banca Transilvania. El a sosit la Cluj-Napoca în anul 2015, dar a mai activat și la grupările Cherkasy Monkeys, BC Donetsk, BC Odessa și BC Khimik din Ucraina. Andrei a cucerit de două ori Cupa României cu U-Banca Transilvania (2016, 2018) și o dată SuperCupa (2018).

Andrei a contabilizat 36 de partide în sezonul precedent, având statistici de 4.1 puncte, 2.7 recuperări și 0.9 pase decisive, cu un indice al eficienței de 5.4. Extrema născută în Republica Moldova impresionează prin coșurile de la distanță, astfel că a strâns un procentaj de 36% la aruncările de trei puncte în ultima ediție a Ligii Naționale.

Pe de altă parte, U-Banca Transilvania s-a despărțit de Kyndall Dykes și Jason Washburn.

Imediat după terminarea campionatului, Dykes și-a dat acordul să își continue cariera în Liban. La rândul său, Washburn a ales să revină în campionatul japonez. Clubul nostru ține să le mulțumească celor doi sportivi pentru contribuția la trofeele câștigate și dorește să le ureze mult succes!

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *