Dan Petrescu și-ar dori „perla” naționalei de tineret la CFR Cluj

Tehnicianul campioanei României, Dan Petrescu, a analizat parcursul echipei naționale de tineret a României la Campionatul European și așteaptă ca jucătorii lui Mirel Rădoi să confirme și la echipa mare.

„Bursucul” a precizat că l-ar dori pe Ianis Hagi la CFR.

„În fotbal nu există să pierzi frumos sau urât. Există învingători și învinși, din păcate noi am pierdut. Dacă eram mai atenți, puteam câștiga meciul. Din păcate, fazele fixe sunt o meteahnă mai veche a fotbalului românesc. Am pierdut acest meci din cauza fazelor fixe.

Am făcut un joc bun, le-am zis și jucătorilor mei. Dacă nu știi să te aperi la fazele fixe, nu ai cum să câștigi trofeul, să câștigi meciuri. Pentru noi, Manea a fost Messi pentru că a fost mereu în teren.

Ne va lipsi foarte mult pentru că va fi greu să găsim un jucător ca Manea, care să joace meci de meci ca fotbalist U21. Nu cred că generația de la U21 poate fi comparată cu a noastră, hai să îi vedem la seniori. În momentul în care o să aibă rezultatele noastre, atunci îi comparăm. Până atunci, trebuie să-i lăudăm, să-i încurajăm, au făcut ceva extraordinar. Orice jucător de la națională m-ar ajuta la CFR, dar mi l-aș dori pe Ianis Hagi pentru că e cel mai bun român la ora actuală!”, a spus Petrescu, citat de digisport.ro.

Cifrele lui Ianis Hagi din sezonul precedent

  • 39 de meciuri, 14 goluri și 8 pase de gol a marcat Ianis Hagi pentru Viitorul, în sezonul recent încheiat.
  • 6 milioane de euro este cota de piață a lui Ianis Hagi, conform transfermarkt.com.

La Campionatul European, Hagi a fost unul dintre cei mai buni jucători ai României U21, marcând două goluri. Astfel, el este în vizorul unor cluburi mari din Europa, precum Sevilla, Ajax sau Borussia Dortmund.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *