Dorin Goga, Il Principe. 5 goluri ale celui mai bun produs al lui „U” din ultimul deceniu!

Atacantul Dorin Goga a împlinit recent 35 de ani (născut 02.07.1984) și continuă la ”U” un nou sezon în Liga 2 cu scopul promovării.

Este un produs sută la sută al lui ”U” Cluj. Are 114 goluri all-time, în toate competițiile, în tricoul alb-negru. A intrat în galeria marilor atacanți ai lui ”U”, alături de Ivansuc, Mihai Adam, Tim Câmpeanu, Predatu, Claudiu Niculescu etc.

Este limpede pentru toți cei din suflarea „U”-istă că fără prestațiile lui din divizia D și până la barajul pierdut cu Sibiul, Universitatea nu ar fi ajuns la un pas de Liga 1. Pentru noi, cei de la siteul Sportul Clujean, Dorin Goga este Il Principe. De ce? Pentru că e ultimul jucător cu gleznă fină, elegant, cu execuții de tip brazilian, cu assisturi decisive, un jucător determinant și care provine și din pepiniera proprie. Să nu uităm că Dorin Goga venit în divizia „D” înapoi la clubul la care s-a lansat în fotbal deși putea prinde contract la atlte echipe. Un gest de apreciat, alături, să nu-i uităm de ceilalți veterani ai lui ”U”, și ei produși ai pepinierei clubului studențesc, Octavian Abrudan, Gabriel Giurgiu și George Florescu, ultimul continuă și el la ”U”, primii doi s-au retras după acest trist baraj. Punem însă și o bilă neagră la Goga. Poate dacă nu rata acea imensă ocazie la Clinceni, din 12 metri, când a șutat slab, si marca, „U” era promovată în Liga 1. Dar istoria s-a scris altfel.

Dincolo de acestea, faptul că Dorin Goga continuă la ”U” e un lucru bun. Am decis să ilustrăm cu cinci goluri ale lui Goga recenta sa aniversare.

Sut in vinclu
Golin vinclu in derbyul cu CFR Cluj.

Gol cu Rapid in 2008

Tiberiu Farcas

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Learn More →

4 thoughts on “Dorin Goga, Il Principe. 5 goluri ale celui mai bun produs al lui „U” din ultimul deceniu!

  1. Zaharina iulie 5, 2019 at 2:59 pm

    Lasa-ne cu Il Principe. Il Principe de la U a fost M. Predatu. Atat. Puteati gasi un titlu mai bun si mult mai ancorat in realitate.

    Răspunde
  2. Horia iulie 5, 2019 at 3:40 pm

    Tibi, Il Principe a fost numai unul. Juca la echipa ta favorita! Restul sunt povești și denumiri din Românica!

    Răspunde
  3. Cum a arătat ”U” la prima apariție după ratarea promovării - iulie 13, 2019 at 6:09 am

    […] Bozoancă, fundașul Berci, Florescu, mijlocaș la închidere, Pîrvulescu, mijlocaș ofensiv, Goga (căpitan de echipă), mijlocașt, Gavra, […]

    Răspunde
  4. Goga recidivă. Va absenta o lună - septembrie 16, 2019 at 11:25 am

    […] Dorin Goga, Il Principe. 5 goluri ale celui mai bun produs al lui „U” din ultimul deceni… […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *