Cel mai bun baschetbalist din campionatul Olandei, noul coordonator de joc la „U” BT Cluj-Napoca

U-Banca Transilvania și-a asigurat serviciile coordonatorului de joc Brandyn Curry, 28 ani, pentru sezonul următor din Liga Națională de baschet masculin.

Baschetbalistul vine de prima ligă a Franței, unde a evoluat pentru ESSM Le Portel în 26 de jocuri disputate în Pro A, înregistrând medii de 10.6 puncte, 3.9 pase decisive şi 2.1 recuperări.

Curry este originar din Huntersville, statul american North Carolina, măsoară 1.85 m şi a făcut liceul în oraşul natal. Apoi, la colegiu, acesta a ales să se formeze la Harvard, una dintre universităţile prestigioase care concurează în Divizia I din NCAA.

Nedraftat în NBA, americanul şi-a început cariera de baschetbalist profesionist în Europa, semnând cu olandezii de la Den Bosch Basketball, unde a fost și desemnat MVP al Play-Off-ului din 2015 şi a devenit campion al Olandei.

Ulterior a ajuns în Bundesliga, la Eisbären Bremerhaven, sezonul 2016/2017 l-a găsit pe Curry în Slovenia, la Helios Suns.

Cele mai importante performanţe pentru Curry au fost realizate în maioul celor de la Donar Groningen, în sezonul 2017/2018. Practic, Brandyn a realizat eventul în Olanda, fiind desemnat încă o dată MVP.

Donar a fost adversara lui „U” în FIBA Europe Cup, iar în optimile de finală ale competiţiei, chiar în meciul tur, jucătorul a izbutit 26 de puncte.

Sunt foarte încântat că mă voi alătura echipei U-Banca Transilvania. Am fost foarte impresionat de club când am jucat împotriva voastră în FIBA Europe Cup. Am auzit numai lucruri bune despre echipă. Am fost atras de ambiţiile măreţe ale echipei, precum şi de oportunitatea de a evolua sub comanda antrenorului Duško Vujošević. Am aşteptări mari de la campionatul României şi sper să ne bucurăm de succes în FIBA Europe Cup. Eu şi soţia mea de abia aşteptăm să sosim la Cluj-Napoca”, a declarat noul coordonator de joc al U-Banca Transilvania pentru site-ul oficial.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *