Simona Halep, calificată pentru a doua oară în carieră în semifinale la Wimbledon!

Simona Halep (7 WTA) a obținut calificarea pentru a doua oară în carieră în semifinalele turneului londonez de la Wimbledon, după ce a învins-o, marţi, cu scorul de 7-6 (4), 6-1, pe jucătoarea chineză Shuai Zhang, locul 50 WTA.

Calificarea în careul de ași al turneului este cel mai bun rezultat pentru Simona Halep în acest an, la un Grand Slam. Ea a mai jucat în penultimul act la All England Club în 2014. Simona Halep a declarat, marţi, că se simte bine şi are energie şi consideră că face cel mai bun sezon al său pe iarbă.

Shuai Zhang a făcut un prim set foarte bun, dominând-o pe româncă cu un serviciu puternic și cu un joc agresiv, obligând-o pe Halep să alerge pe tot terenul. La scorul de 1-4, 15-40, Simona a trebuit să scoată la iveală întreaga ei energie şi toată ştiinţa jocului pentru a echilibra partida. Halep s-a bazat din nou pe puterea ei de luptă, pe munca neobosită pe care o depune pe teren şi a întors soarta întâlnirii.

Scoasă din ritmul rapid pe care îl impusese şi obligată la rândul ei să alerge dintr-o parte în alta a terenului, Zhang a început să risipească puncte. Românca a devenit și mai agresivă şi cea care dictează jocul. Scăpată din „încercuire”, constănțeanca a evoluat din ce în ce mai bine, fără să-şi mai coboare nivelul evoluţiei şi concentrarea.

Zhang a acuzat pierderea avantajului şi a setului I şi a devenit o pradă uşoară pentru adversara ei, în setul secund. Chinezoaica nu a mai avut soluţii, nici precizie şi a trebuit să se recunoască învinsă de o jucătoare mai bună. În setul al doilea, Simona a dominat autoritar jocul și s-a impus fără probleme cu 6-1.

Meciul a durat o oră și 26 de minute, iar Halep și-a luat revanșa după ce pierduse ultimele două meciuri în faţa chinezoaicei.

Simona Halep va da piept în semifinale cu Elina Svitolina (Ucraina), locul 8 WTA, care a învins-o pe Karolina Muchova (Cehia), locul 68 WTA, în două seturi, scor 7-5 / 6-4.

Calificarea în semifinale este recompensată la Wimbledon cu un premiu de 588.000 de lire sterline (654.000 de euro) şi cu 780 de puncte WTA.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *