”U” Cluj și-a prezentat noile transferuri. Dulca: Vrem promovarea!

Echipa de fotbal Universitatea Cluj și-a prezentat astăzi noile achiziții, iar antrenorul și conducerea spun la unison că mai aduc un jucător în „două trei zile”.

Prezentarea a fost condusă de vicepreședintele Cosmin Irimieș (profesor de comunicare, director general UBB). De la ea a lipsit președintele Radu Constantea (consilier local PNL, om de afaceri în imobiliare).

Mâine „U” va juca amicalul cu PAOK Salonic, ora 21.00.

U Cluj pleacă luni, 15 iulie, în cantonament în Slovenia, la Hotel Catez Terme, unde va juca trei amicale, cu o echipa de liga 1 ungară, cu Vardar Skopje și cu o echipă arabă.

Achizițiile lui U si antrenorul Cristi Dulca / Foto echipa Sports Festival

A fost prezentată „Legiunea portugheză” și cei doi tineri jucători, Alex Pop și Victor Dican, care au sosit la ”U”. Cei doi sunt foarte buni la învățătură.

Despre Alex Pop:

În vârstă de 19 ani, mijlocașul ofensiv este campion al României la categoria U19 și a evoluat în ultimele trei sezoane la Viitorul Constanța. Fotbalistul este născut în Buenos Aires dar a fost la 16 ani cumpărat de Academia Gheorghe Hagi. Precizăm că pînă la 16 ani, un junior poate pleca liber de la orice club după această vârstă intervine grila.

Despre Victor Dican:

Internaționalul de juniori Victor-Robert Dican ( născut 11 octombrie 2000), mijlocaș defensiv, provine din Spania, de la D Ensanche Teruel. Juniora la Dămila Măciuca și CSM Râmnicu Vâlcea. A mai jucat în Liga a III-a pentru Metalurgistul Cugir.

Iată portughezii sosiți la ”U”:  André Ceitil Castanheira, 24 de ani, Pedro Mendes, 25 de ani, José CostaHugo FirminoInacio Miguel.

Carlos Daniel Silveira da Graça „Kay” e din Capul Verde.

Victor Dican si Alex Pop la prezentarea de pe Cluj Arena

Ce a spus antrenorul Cristi Dulca: Noi vrem promovarea. Vom munci, vom fi modești, ne vom antrena bine. Avem susținerea conducerii administrative, a orașului. Locul lui ”U” e în Liga 1. Aștept susținerea suporterilor. Nu am venit pentru bani sau lauri ci să promovăm pe „U” .

Despre sistemul de joc, la întrebarea Sportul Clujean: ” Prefer să fim o echipă care tace și muncește. Vrem să câștigăm fiecare meci. Sper să vină cât mai multă lume la meciuri. Vom juca în două sisteme, 4-2-3-1, cel pe care l-am folosit la majoritatea echipelor la care am lucrat. Vom juca și 4-3-3 în funcție de adversar. Universitatea Cluj trebuie să pună presiune pe adversari. Sper că jucătorii pe care îi avem la dispoziție să aducă calitatea de care avem nevoie”.

U va juca la Târgu – Mureș sau Bistrița

Pentru că urmează festivalul UNTOLD, 1-4 august, iar terenul de joc se va schimba după festival, Universitatea va juca meciurile de pe teren propriu cel mai probabil la Târgu Mureș. Liga a 2-a începe pe 3 august. Au fost inspectate stadioanele din Mureș și Bistrița. Se știe că primele patru meciuri ale lui U se joacă fără spectatori pentru că stadionul Cluj Arena e suspendat.

„Cel mai probabil la Mureș vom juca, încă nu am luat decizia”, a spus Dulca.

În ce privește sistemul de joc Cristian Dulca spune că nu a luat decizia și că va testa două variante de sistem de joc în Slovenia.

Carlos Daniel Silveira da Graça „Kay”: Va fi foarte greu în acest sezon, dar am ales să vin aici pentru proiect, am avut o ofertă de Liga 1 dar am refuzat pentru un club de 100 de ani. Nu m-am gandit de 2 ori. Aștept să mă văd mâine cu Varela, de la PAOK, el nu știe că sunt la U.

Carlos Daniel Silveira da Graça „Kay”

Ce au spus noile transferuri la „U”:

Written by 

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *