Cum a arătat ”U” la prima apariție după ratarea promovării

A început oficial epoca Dulca la Universitatea Cluj, cu cinci portughezi și un jucător din Capul Verde transferați plus doi fotbaliști tineri români. Și un staff numeros, preparatorul fizic Proietti, ”team manager”-ul Octavian Moraru ( cel care i-a adus pe portughezi și pe Kay cu acordul conducerii administrative și Dulca), Alexandru Buza și Lucian Turcu. Șefii pe parte administrativă au rămas Radu Constantea (președinte) și Cosmin Irimieș (vicepreședinte).

Au plecat jucători importanți, crescuți la U, Giurgiu, Abrudan, retrași ieri din activitate sau fundașul Cordoș (accidentare recidivă).

Joi a fost prezentarea transferurilor. La unison, antrenor, jucători români, portughezi, din Capul Verde: vrem promovarea, doar la asta ne gândim.

Și impunătorul fundaș Kay a întărit: nu vor exista tabere, străini, români, suntem o singură echipă, ne dorim Liga 1!

Amicalul cu PAOK, organizat de Sports Festival, a însemnat primul meci împreună pentru unii dintre titularii care au ratat promovarea în Liga 1 și noii veniți. Grecii au fost o nucă mult prea tare de spart, practicând un joc foarte bun, cu pase în diagonală, execuții de efect, un antrenament cu public pentru ei înaintea grupelor Champions League.

Meciul fiind unul fără miză, amical, antrenorul studenților, Cristian Dulca a rulat tot lotul.

Echipa din prima repriză a arătat așa:

Bozoancă – Telcean, Inacio, Kay, Berci – Pârvulescu, Ceitil, Florescu, Goga – Firminio, C. Gavra.

În repriza a doua au intrat: Costa, Taub, Vomir, Takacs, Greu, Mendez, Dican, Miranda, Ursu, Pop Al, Coman M, Giurgiu, Abrudan.

Din echipa care a pierdut barajul cu Sibiu au fost trimiși portarul Bozoancă, fundașul Berci, Florescu, mijlocaș la închidere, Pîrvulescu, mijlocaș ofensiv, Goga (căpitan de echipă), mijlocaș, Gavra, atacant.

Din noii veniți au intrat din prima fundașii Inacios (Porugalia) și Kay (Capul Verde), mijlocașul Ceitil și atacantul Firmino.

Cum s-a jucat, pe posturi:

Poartă: aici nu sunt probleme la ”U”, există concurență, dar Bozoancă pare deja clar titularul postului.

Linia de fund: Abrudan, Cordoș și Ionuț Ursu sunt istorie. Fundașul Kay este extrem de puternic și e clar titular împreună cu Inacio. Pe margini U nu se mișcă rău cu Telcean și Berci existând opțiunile Taub și Takacs, revenit după accidentare.

Linia de mijloc: aici se decide de multe ori un meci. Pîrvulescu nu a strălucit ieri și nici Dorin Goga deși acesta a fost în prima repriză autorul unui șut spectaculos, cu ristul, care dacă intra în poartă ar fi fost un adevărat eurogol. S-a văzut și în fața grecilor că Goga nu are complexe, că e foarte greu să îi iei mingea, că are execuțiile știute, pase bune. Cel mai important e că Goga pare să reziste fizic mai mult de o repriză ceea ce e îmbucurător la vârsta lui. „U” are nevoie de el. Florescu a jucat în nota sa obișnuită, nu a ieșit în evidență. Ceitil este un mijlocaș promițător dar nu a impresionat.

Atacul: Cristian Gavra a prins un meci slab, fiind flancat mereu de masivii fundași ai lui PAOK, dar pentru Liga a 2-a din România rămâne un atacant bun. În schimb a impresionat Firminio, tehnic, cu șut bun, un jucător valoros.

Luni Universitatea pleacă în Slovenia într-un cantonament în urma căruia relațiile de joc ar trebui să se sudeze.

Greul va începe în Liga a 2-a.

Tiberiu Farcas

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *