Dan Petrescu, după calificarea în turul 2 al Ligii Campionilor și victoria cu Astana: „Degeaba am câștigat azi dacă la meciul cu Maccabi nu ne calificăm”

Antrenorul Dan Petrescu și-a lăudat elevii după victoria de miercuri, 17 iulie, cu 3-1 în fața Astanei și calificarea în turul al doilea al Ligii Campionilor, susținând că echipa sa a avut caracter, dar nu poate trece cu vederea peste greșeala defensivă din finalul meciului, când oaspeții au fost aproape de a înscrie și a le ruina visele clujenilor de a accdeze în turul următor.

„Băieții au caracter, îi cunosc bine, n-au uitat să joace fotbal, eu n-am uitat să antrenez, că toată lumea în România că după două meciuri Petrescu nu mai e bun, stai puțin, am și eu un CV, am și eu un nume în România, m-ați întrebat ieri dacă mi-am făcut bagajele. Așa e în România… dacă eram după 6 luni, mai ziceam, dar nu după trei meciuri…

Noi nu am fost dominați de nimeni, noi am dominat, noi am avut ocazii, gândiți-vă câte ocazii am avut și astăzi, un penalty neacordat, un gol neacordat, dar acum am băgat-o în poartă, Bilel s-a trezit la timp, echipa avea nevoie, dar degeaba am câștigat azi dacă la meciul cu Maccabi nu ne calificăm, ne întoarcem de unde eram. Acum trebuie să continuăm această linie și să facem un meci fantastic cu Maccabi. Și ei au o echipă foarte bună, nu i-am studiat încă.

Acum cel mai important meci pentru mine e sâmbătă la Clinceni, care a jucat excelent cu Craiova și a pierdut nemeritat.

Era cât pe ce să pierdem pe ultima fază, Arlauskis a făcut un miracol acolo”, a spus Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului.

Petrescu, supărat pe ultima fază care ar fi putut duce la înscrierea unui gol din partea Astanei, dar portarul Arlauskis a intervenit providențional.

„Știam că cei din față sunt foarte buni și pot să facă diferența, știam că în apărare, pe mijloc mai ales, sunt ceva probleme, știam că fundașul dreapta e foarte bun. Am zis după primirea golului că dacă până la pauză dăm două goluri ne calificăm, altfel n-avem nicio șansă. Și când vrei într-adevăr ceva îți iese.

La ultima fază a fost dezastru, sunt foarte supărat pe faza aia, nu mi-a convenit deloc. Nu aveam voie să aibă ocazia asta acolo, la experiența asta, acum eram toți și plângeam pentru o fază. În fotbal se poate întâmpla orice”, a mai susținut „Bursucul”.

CFR Cluj a câștigat miercuri, 17 iulie, cu 3-1, în manșa a doua a primului tur preliminar Champions League și a obținut calificarea în turul al doilea acolo unde va da peste Maccabi Tel Aviv, primul meci urmând să fie în 24 iulie, pe stadionul „Dr Constantin Rădulescu ” din Gruia.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Toate articolele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *