Au trecut 5 ani de la retragerea „Unicului Căpitan”, Zsolt Szilágyi – jucătorul care nu a întors niciodată spatele Universității Cluj!

În urmă cu 5 ani, pe 21 iulie 2014, unul dintre jucătorii emblematici ai Universității Cluj, Zsolt Szilágyi, poreclit „Sisi”, se retrăgea oficial din activitate.

Apreciat pentru atașamentul său pentru clubul universitar și mai ales pentru faptul că a intrat pe teren chiar și accidentat fiind, cel cunoscut drept „Unicul Căpitan”, Szilágyi s-a retras atunci alături de un alt jucător care a îmbrăcat tricoul „alb-negru”, fundașul central Alin Rațiu.

Cei doi au primit din partea conducerii clubului de atunci câte un buchet de flori, înmânat de către președintele de onoare, Remus Câmpeanu, înaintea unei partide cu Petrolul Ploiești.

Zsolt Szilágyi, fundaș central, și-a făcut junioratul la Universitatea Cluj în perioada 1991-1998 și a debutat pentru echipa mare în 1998, unde a evoluat până la retragerea din activitate în 2014. A avut 198 de apariții în tricoul „șepcilor roșii” și a înscris 14 goluri.

Acesta a ocupat funcția de antrenor secund în două rânduri, în 2015 și în perioada 2016-2017, fiind pentru o perioadă scurtă „principal”.

Primul meci cu „Sisi” antrenor principal a fost o înfrângere, sâmbătă, 16 aprilie 2016, în deplasare, pe terenul Olimpiei Satu Mare, scor 1-3, și a contat pentru etapa a 2-a a play-out-ului din liga a 2-a. „Secundul” lui i-a fost atunci Mihai Nădăban.

Zsolt Szilágyi, inclus într-un clasament ALL TIME al celor mai fideli fotbaliști din lume, alături de Francesco Totti sau Ryan Giggs

În ianuarie 2014, Sisi” a fost inclus de către un site de specialitate într-un clasament al celor mai fideli fotbaliști pentru un singur club din lume.

Clasamentul este condus de brazilianul Rogerio Ceni, care a petrecut 24 ani pentru formatia Sao Paolo, urmat de Ryan Giggs, cu 23 ani si 2 luni la Manchester United. Francesco Totti completeaza podiumul, cu 21 de ani petrecuti in tricoul lui AS Roma.

Zsolt Szilágyi a evoluat pentru FC Universitatea Cluj timp de 15 ani și 6 luni.

În prezent, Zsolt Szilágyi ocupă funcția de organizator de competiții la juniori în cadrul FC Universitatea Cluj.

„Sisi”, marcatorul unicului gol al unei victorii împotriva Gloriei Bistrița, înscriind atunci în minutul 80! Iulie 2012

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *