Gazonul de pe Cluj Arena va fi schimbat după UNTOLD

Consiliul Județean Cluj a demarat procedura de achiziționare a trei noi unități de fotosinteză artificială pentru gazonul de pe Cluj Arena.

Cele trei unități de fotosinteză artificială vor contribui la regenerarea, într-un timp extrem de scurt, a ierbii, ele constituind o completare a sistemului deja achiziționat, în 2018, de către Consiliul Județean pentru întreținerea gazonului de pe stadion.

Astfel, potrivit caietului de sarcini publicat în SICAP, noile echipamente vor trebui să fie formate din trei unități de fotosinteză artificială, trei analizoare, portal și aplicație App, compatibile cu sistemul deja existent, respectiv SGL MU 360 600W format.

Valoarea estimată a contractului este de 1 485 000 lei, termenul limită de depunere a ofertelor fiind 19 august 2019. În ceea ce privește alegerea câștigătorului, criteriile care vor fi avute în vedere sunt prețul cel mai scăzut, durata cea mai scurtă de livrare și perioada cea mai mare de garanție.

Echipamentul de tip „SGL MU360” este unul extrem de performant, printre cele mai avansate de acest gen de pe piață. Rolul acestuia este de a accelera procesul de fotosinteză, de până la trei ori comparativ cu cel în care fotosinteza se produce în mod natural, folosind doar lumina solară.

Sistemul dispune de un software specific care, prin intermediul analizatorilor încorporați, măsoară și înregistrează date importante precum intensitatea luminii, umiditatea atmosferică, umiditatea la sol, umiditatea la firul de iarbă, fertilizare, etc.

Toți acești indicatori colectați, extrem de importanți în microbiologia plantei, se interpretează apoi uniform, softul indicând extrem de fidel informații esențiale legate de durata optimă de funcționare a instalației pentru aducerea ierbii la parametrii vizați.

sportulclujean

Learn More →

One thought on “Gazonul de pe Cluj Arena va fi schimbat după UNTOLD

  1. iraola iulie 22, 2019 at 8:43 pm

    Vai de el teren, lasat an de an in paragina dupa festival. La profiturile care se fac, intr-o saptamana ar trebui schimbata toata suprafata de joc, precum in Vest, dar la noi doar insamantari astfel incat jucam pe un teren de toata jena, fara iarba multe luni dupa festival, pista de atletism distrusa si refacuta dupa mult timp de la festival. Dar asa se intampla cand ai politicieni corupti, pentru care sportul nu reprezinta nimic. In loc sa se fi schimbat total gazonul, pe costul festivalierilor, in cel mai scurt timp pentru ca sportivii sa nu aiba de suferit, mai marii judetului, mari liberali, nu au pus asa ceva in contractul cu srl-ul petrecaretilor. Ce sa mai vorbim de Parcul Central… Clujul la bugetul pe care il are, atat ca judet cat si ca municipiu este surclasat la finantare din bani publici la toate sporturile cu mingea de orasele cat un cartier clujean.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *