CFR Cluj, victorie la limită cu Maccabi Tel Aviv, iar calificarea în turul următor se joacă în Israel

CFR Cluj s-a impus, la limită, scor 1-0 (1-0) în prima manșă a turului II preliminar din Champions League, grație unei reușite cu capul a lui Omrani, iar calificarea în turul următor se va juca săptămâna viitoare în Israel.

Primul sfert de oră al partidei a fost unul echilibrat, fără vreo ocazie importantă și fără vreun șut pe spațiul porții de ampele părți. Singura acțiune mai periculoasă a venit în minutul 7, fază în urma căreia oaspeții au cerut un henț în careu la un șut din voleu a lui Rikan, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

Campioana Israelului a fost încurajată la Cluj de un grup de câteva zeci de fani.

Foto: Gabor Istvan-Gabor

Prima ocazie importantă de a deschide scorul i-a aparținut campioanei României, Omrani a pătruns periculos în careu și a centrat pe jos în careu, dar un fundaș advers a respins mingea în corner din fața lui Rondon (18). Replica israelienilor a venit pe contraatac, fază finalizată de Avi Rikan cu un șut în brațele lui Arlauskis (19).

Golul a venit până la urmă de la atacantul Omrani, care și-a regăsit pofta de gol după hattrick-ul reușit în meciul cu Astana, deschizând scorul și în prima manșă a meciului cu Maccabi, după ce a reluat cu capul dintr-un corner executat în careu de Deac, iar CFR a preluat conducerea din minutul 20 al partidei.

O lovitură liberă de la 30 metri trimisă de Cohen ar fi putut aduce egalarea, dar reluarea cu capul a lui Kandil a fost reținută fără probleme de Arlauskis (27).

Tot în urma unui corner, CFR ar fi putut înscrie pentru 2-0 în minutul 36, dar reluarea cu capul a lui Omrani a trecut de această dată pe lângă poartă.

Cu un minut înainte de finalul timpului regulamentar, Maccabi a avut șansa egalării, dar șutul în forță expediat de „decarul” Ofoedu a lovit plasa laterală. Prima repriză s-a încheiat, iar trupa lui Dan Petrescu a intrat la vestiare în avantaj, după o primă parte în care defensiva a funcționat foarte bine și a blocat toate culoarele adversarilor spre poartă lui Arlauskis.

CFR s-a aruncat în atac în debutul reprizei secunde, iar Rondon a trecut pe lângă gol în minutul 49 după ce a scăpat din marcaj în careu, dar a reluat slab pe lângă poartă.

O încercare de egalare a oaspeților l-a avut în prim plan pe Ofoedu, care a reluat din marginea careului peste poartă (62). Arlauskis a intervenit cu un reflex de zile mari din fața lui Rikan la o centrare pe jos (69), iar Maccabi a devenit tot mai periculoasă la poarta feroviarilor.

Trupa lui Petrescu nu a mai reușit să își creeze nicio situație de gol în partea a doua, preferând să se apare organizat până la final și să țină de rezultat.

Meciul s-a încheiat cu israelienii în atac, forțând egalarea, dar campioana României s-a apărat cu brio și nu le-au oferit prea multe șanse oaspeților.

Returul va avea loc marți, 30 iulie, de la ora 20:00, în Israel, iar sâmbătă, 27 iulie, CFR va primi vizita formației Dinamo București.

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Camora, Burcă, Vinicius, Susic – Djokovic (Sylla, min. 79), Bordeianu, Culio – Omrani, Rondon (Păun, min. 72), Deac (M. Pereira, min. 90)

Rezerve: Vâtcă, Sylla, Păun, M. Pereira, Costache, A. Mureșan, I. Peteleu

Antrenor: Dan Petrescu

Maccabi Tel-Aviv: Gianniotis – Kandil, Piven, Jair Amador, Davidzada – Cohen (Dor Micha, min. 54), Peretz, Glazer, Rikan – Ofoedu (Blackman, min. 67), Shechter (Atar, min. 83)

Rezerve: Tenenbaum, Blackman, Dor Micha, Atar, Baltaxa, Geraldes, Barsky

Antrenor: Vladimir Ivic

Arbitru principal: Jose Maria Sanchez (Spania)

Asistenți: Raul Cabanero, Jose Gallego Garcia (Spania)

Al patrulea oficial: Santiago Jaime Latre (Spania)

Observator de arbitri: Markus Nobs (Elveția)

Delegat UEFA: Ivan Tsitovich (Rusia)

Cartonașe galbene: Djokovic (42) // Kandil (80)

Spectatori: 6000

Foto © Gabor Istvan-Gabor

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *