SCANDAL în GRUIA. Șicane între galerie și conducere. Membrii Peluza Vișinie amenință că nu se vor prezenta la meciul cu Dinamo! UPDATE – Situația s-a rezolvat. UPDATE 2: Neînțelegerile continuă, Peluza Vișinie tot nu se va prezenta la meci

Conducerea clubului CFR Cluj a anunțat punerea în vânzare a biletelor pentru meciul cu Dinamo la casele de bilete ale stadionului „Dr. Constantin Rădulescu”, însă membrii galeriei care formează Peluza Vișinie au luat foc după decizia conducerii de a vinde tichete pentru suporteri doar pe liste nominale și nu la casele de bilete așa cum se întâmpla până acum.

UPDATE 2: Peluza Vișinie a oferit un nou comunicat pe pagina oficială conform căruia nu se vor prezenta la meciul de sâmbătă cu Dinamo, deși ofițerul de presă al clubului, Oana Sabău, a declarat în conferința de presă de la ora 17:00 a antrenorului Dan Petrescu că situația s-a rezolvat.

Se pare că negocierile dintre suporterii din Peluza Vișinie și conducere au eșuat.

NU NE PREZENTĂM MÂINE ÎN PELUZĂ LA MECI!

În urma discuțiilor cu conducerea clubului am hotărât să NU ne prezentăm mâine în peluză la meciul cu Dinamo!

Dorim să tragem astfel un semnal de alarmă în primul rând conducătorilor de cluburi care cred că fotbalul fără suporteri poate exista. Suporterii din peluze merită mai mult respect! Suntem acolo meci de meci, pe ploi, ger sau caniculă, lipsim weekend-urile de acasă pentru a merge în deplasări, pierdem nopți vopsind coregrafii sau mesaje, dar nu regretăm nimic pentru că asta înseamnă să îți susții cu adevărat echipa! Nu ne lăsăm călcați în picioare, iar cine greșește (cum s-a întâmplat în acest caz cu biletele în peluză date doar pe baza unei liste nominale), să își asume, la fel cum și noi ne asumăm această decizie!

Ne asumăm și toate criticile și comentariile negative ale celor care consideră că absența noastră din peluză la acest meci înseamnă că ne lăsăm echipa la greu! Ne-am susținut și ne vom susține în continuare echipa necondiționat, și vom face asta din peluză, din tribună..de oriunde am fi. Pentru meciul de mâine predăm ștafeta către voi. Încurajați echipa timp de 90 de minute spre victorie, colorați tribunele în alb-vișiniu și cântați să răsune toată Gruia. Mâine, voi dați tonul.

–––––-

UPDATE: Reprezentanții clubului CFR Cluj au precizat pentru Sportul Clujean că situația s-a rezolvat, iar fanii vor fi prezenți în peluză pentru a-și încuraja favoriții.

Peluza Vișinie a transmis un comunicat prin care amenință că nu se vor prezenta la partida cu Dinamo.

„ÎN ACESTE CONDIȚII, NU NE PREZENTĂM LA MECI!

Derby-ul din Gruia cu Dinamo este unul dintre cele mai așteptate meciuri ale sezonului, dar în același timp și cel care ne pune și cele mai multe probleme an de an. Și nu ne referim la meciul din teren, nici măcar la șicanele dintre galeriile adverse, ci la meciul dintre galeria noastră și unele persoane din conducerea clubului.

Cu mai puțin de 48 de ore înainte de fluierul de start al meciului, am aflat că biletele în peluza noastră nu vor fi vândute la casele de bilete, cum se întâmplă de obicei la meciurile de acasă, ci pe baza unei liste nominale. Ne-am trezit puși în fața faptului împlinit, nu am fost consultați și refuzăm să ne supunem acestei decizii, luate ”pe motive de securitate din partea jandarmeriei”. Ne întrebăm dacă conducerea clubului s-a gândit la fel de mult la siguranța suporterilor noștri sezonul trecut, atunci când au vândut sute de bilete în mod organizat la Tribuna 2 dinamoviștilor și uiștilor, pe locurile abonaților noștri. Suntem curioși dacă și atunci biletele au fost vândute pe baza unei liste nominale, așa cum ni se cere nouă acum!

Considerăm că această decizie este o bătaie de joc la adresa suporterilor și denotă încă o dată lipsa de profesionalism și incompetența de la nivelul conducerii clubului nostru. Chiar dacă la nivel administrativ s-au schimbat lucrurile de-a lungul timpului, atitudinea față de suporteri, indiferent dacă vorbim de suporterii noștri sau de oaspeți, a rămas aceeași. Reamintim biletele la suprapreț impuse oaspeților, bilete acordate doar pe baza buletinului de București sau a legitimației de suporter, amplasarea microfoanelor în peluza noastră, fără acordul nostru, etc., – lucruri pe care le-am condamnat la momentul respectiv și cu care nu vom fi niciodată de acord!

Băieții meritau un stadion plin care să îi conducă spre victorie și o atmosferă pe măsură, iar noi meritam respect pentru că am fost printre singurii care au rămas aici, la bine, dar mai ales la greu! Ca urmare a acestei decizii, NU ne vom prezenta la meci!

LĂSAȚI FOTBALUL PENTRU SUPORTERI!”

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *