Noul transfer al campioanei CFR Cluj, Mihai Butean: „Vreau să-i calc pe urme lui Dan Petrescu”

Cel mai nou transfer al echipei CFR Cluj, fundașul dreapta dorit de FCSB și Dinamo, Mihai Butean, născut la Cluj-Napoca și format la Universitatea Cluj, explică de ce a ales să joace la echipa campioană

Dan Petrescu și Liga Campionilor. Acestea au fost principalele argumente în decizia pe care fotbalistul de 22 de ani Mihai Butean a luat-o alegând să semneze cu CFR Cluj și să refuze oferte mult mai bune financiar de la granzii Bucureștiului, FCSB și Dinamo.

Venit liber de contract, după ce și-a reziliat înțelegerea cu Astra, fundașul dreapta al campioanei a dezvăluit că l-a interesat mai mult latura sportivă decât cea materială în acest moment al carierei.

„Le mulțumesc celor de la FCSB și Dinamo că s-au interesat de mine, din punct de vedere sportiv am ales campioana României, cu toate că celelalte oferte au fost mai bune financiar. CFR  e singura care joacă în Liga Campionilor…iar pentru mine să joc într-o asemenea competiție înseamnă realizarea unui vis” – Mihai Butean, fotbalist CFR Cluj.

Între Dan Petrescu și Dani Alves

Cea mai recentă achiziție a campioanei a explicat faptul că pe lângă posibilitatea evoluției în cea mai tare competiție intercluburi de pe continent CFR-ul a mai avut un mare plus în lupta cu celelalte echipe care l-au dorit: Dan Petrescu.

„A contat foarte mult că echipa este pregătită de Dan Petrescu, a fost cel mai bun fundaș dreapta al României și sunt onorat să mă antreneze un component al Generației de Aur. Este un mare avantaj pentru mine, îmi va da sfaturi care mă pot ajuta să mă dezvolt personal și profesional. Este greu să obțină cineva ceea ce a realizat Dan Petrescu, dar sper să mă apropii și eu de performanțele lui” – Mihai Butean, fotbalist CFR Cluj.

Fotbalistul originar din Cluj, cu junioratul făcut la rivala Universitatea, mai are un model în fotbal.

„Mi-a plăcut și l-am urmărit de mic pe Dan Petrescu, dar dintre cei care sunt încă în activitate îmi place foarte mult Dani Alves, de la PSG” – Mihai Butean, fotbalist CFR Cluj.

Vrem titlul și cupele europene

Deși abia a ajuns în Gruia, Butean și-a stabilit obiectivele în acest sezon. În plus, apărătorul le promite fanilor echipei ardelene că nu se va opri până nu va realiza ce și-a pus în cap.

„Ne dorim să ne calificăm într-o competiție europeană și să câștigăm campionatul. Sunt un jucător foarte serios și am o ambiție uriașă să-mi ating obiectivele. Muncesc până reușesc tot ce îmi propun” – Mihai Butean, fotbalist CFR Cluj. 

Written by 

One thought on “Noul transfer al campioanei CFR Cluj, Mihai Butean: „Vreau să-i calc pe urme lui Dan Petrescu”

  1. Ba, caracter 0. Cu 5 min inainte sa semnezi aveai poza.cu tine in echipa.si.echipamentul Universitatii si apoi le stergi ca un.gunoi. Asuma-ti ba cacaciosule ca oricum o sa ai.soarta lui Ionita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *