Călin Mișan: „Nu pot să spun de ce iubesc Universitatea, pur și simplu iubesc”

Episodul cu numărul 41 al serialului inițiat de CS Universitatea Cluj, ” „100 de povești pentru 100 de ani, i-a fost dedicat unuia dintre cei mai vechi suporteri ai Universității Cluj, Călin Mișan, parte din Vecchia Guardia.

„Nu aș putea să dau o definiție a ceea ce înseamnă „U” și de ce iubesc „U”, m-aș întreba de ce îți iubești mama, de ce îți iubești copilul, de ce îți iubești țara, nu pot să dai un răspuns exact, pur și simplu se întâmplă, este un lucru pe care îl primești când te naști și izbucnește în tine. Nu pot să spun de ce iubesc Universitatea, pur și simplu iubesc.

Am mii de amintiri despre Universitatea, nu știu pe care să le aleg, ar putea fi deplasarea din finala Cupei României de la București, ar putea fi meciul senzațional din 1986 de la baschet feminin între U și Primigi Vicenza, dar poate m-aș opri la un moment care mi-a marcat existența în perioada respectivă.

Cred că undeva prin anii 85, am fost la un meci la Lupeni, am plecat din Cluj șapte copii, eram destul de speriați, am ajuns acolo și am văzut niște oameni care se uitau la noi și m-am gândit că s-ar putea ca aici să fie ultimele zile din viața noastră. Ne-au luat băieții din Petroșani și echipa și am intrat pe stadionul din Lupeni, stingheri am început să cântăm într-un colț de tribună, plus că am văzut din toate părține ale stadionului oameni care s-au ridicat și veneau spre noi, am înghițit în sec și am sous asta e, undeva trebuie să murim și noi, probabil aici se va întâmpla, dar toți acei oameni au venit, s-au strâns lângă noi și au început să cânte cu noi cântecele noastre pe care nu le știau. A fost ceva senzațional, ți-ai dat seama că Universitatea este iubită în toate colțurile țării.

Erau profesori și medici care au terminat facultatea la Cluj și au venit să cânte cu noi. Bineînțeles, am pierdut cu 1-0, trei goluri date de Universitatea, toate anulate, dar nu a contat, am fost acolo pentru Universitatea și mi-am dat seama ce înseamnă „U” în țară”, a spus Călin Mișan.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *