Donatas Tarolis, ultima achiziție la „U” BT Cluj

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj nu a oprit campanie de achiziții în vederea întăririi lotului pentru sezonul competițional 2019-2020 al Ligii Naționale, iar ultimul baschetbalist care va îmbrăca maioul alb-negrur este Donatas Tarolis, al șaptelea transfer al grupării clujene.

Originar din Lituania, Donatas a împlinit pe 30 martie vârsta de 25 de ani. Acesta măsoară 2.03 m şi poate fi folosit pe poziţia de extremă de forţă. S-a născut în Gargždai şi a debutat în 2011 la echipa oraşului natal. Apoi a fost remarcat de puternica Žalgiris, acolo unde a jucat în perioada 2013-2015.

Alături de Žalgiris, Tarolis a cucerit campionatul în 2015. De asemenea, a bifat o prezenţă în Euroligă, fiind pe teren timp de 10 minute în duelul câştigat de verzi cu Nizhny Novgorod. În respectiva partidă, Donatas a izbutit 2 puncte şi 2 recuperări. De-a lungul carierei, noul component al grupării noastre a mai îmbrăcat maioul echipelor Traiskirchen Lions (Austria), respectiv BC Lietkabelis (Lituania).

Din 2016 şi până în prezent, Donatas a fost un baschetbalist de bază pentru Lietkabelis, bifând 12 prezenţe în ediţia precedentă a Basketball Champions League. Drept urmare, el a înregistrat statistici de 6.4 puncte, 4.0 recuperări, 1.0 pase decisive şi 0.5 capace.

În schimb, în primul eşalon al Lituaniei, Tarolis a contabilizat 40 de meciuri, iar la jumătate dintre acestea a fost titular. Astfel, extrema a strâns medii de 9.0 puncte, 4.7 recuperări şi 1.1 pase decisive.

De notat faptul că, în 2017, Donatas s-a regăsit în naţionala Lituaniei, câştigătoare a medaliilor de aur la Universiada din Taipei, Taiwan.

În această vară, U-Banca Transilvania i-a mai transferat pe Brandyn Curry, Rareş Uţă, Patrick Richard,  Karlo Žganec, Artis Ate sau Darko Planinić.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *