Visul de Champions League continuă în Gruia. CFR Cluj o elimină pe Celtic și se califică în play-off după o victorie eroică!

CFR Cluj a produs minunea în infernul alb-verde de pe Celtic Park, în fața a 60.000 de spectatori, și a obținut calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, după ce s-a impus cu scorul de 3-4 (0-1) în partida împotriva multiplei campioane a Scoției, la capătul unui meci cu adevărat nebun în care feroviarii au egalat de două ori puternica formație a lui Celtic.

Campioana României a avut prima situație notabilă la poarta lui Celtic la un șut executat de Camora pe spațiul porții lui Bain de la marginea careului, dar portarul gazdelor a reținut fără emoții (5).

Deac a fost faultat în careu de McGregor în minutul 8, dar centralul a lăsat jocul să continue.

CFR a dat lovitura de teatru pe Celtic Park. Cipri Deac a deschis scorul în minutul 27 cu o lovitură de cap perfectă în urma unei centrări de mare efect a lui Omrani, iar campioana României a redus la tăcere vulcanul alb-verde din Glasgow.

Bain a scos cu piciorul un șuut executat în forță din lovitură liberă (30)

Trupa lui Dan Petrescu a reușit să reziste cu brio asalturilor la poarta lui Arlauskis, iar defensiva feroviarilor le-a blocat toate culoarele spre poartă scoțienilor. CFR a evoluat foarte bine în primele 45 de minute, cu un joc curajos, deschis și pragmatic în apărare și chiar punându-i pe alb-verzi în dificultate în repetate rânduri. Prima repriză s-a încheiat cu scoțienii în atac, dar apărarea feroviarilor a jucat fără greșeală și i-a ținut departe de poarta unui Arlauskis care a șomat mai mult.

În debutul reprizei a doua, golgheterul Țucudean a intrat în locul lui Mario Rondon.

Celtic a început partea a doua agresiv și a avut o cascadă de ocazii la poarta CFR-ului. Mai întâi, Susic a scos de pe linia porții o reluare a scoțienilor, iar Arlauskis a intervenit providențial cu un reflex de zile mari în urma unui corner executat de campioana Scoției.

Inevitabilul s-a produs, James Forest, cel care a readus egalitatea și în meciul tur de la Cluj, a marcat din nou golul egalizator după ce a rămas singur în careu și l-a învins elegant pe lituanian (50). Edouard a trecut și el pe lângă golul doi (54).

Celtic a dus scorul la 2-1 în minutul 61 după o eroare gravă în defensiva clujenilor, Burcă și Luis Aurelio s-au încurcat reciproc, mingea a sărit la atacantul Edouard, care a îndeplinit o simplă formalitate și l-a învins lejer pe Arlauskis (62).

CFR a primit un penalty la un henț clar în careu a lui Scott Brown, iar Bilel Omrani a restabilit egalitatea de la punctul cu var și a dus scorul la 2-2, rezultat în urma căruia campioana României este calificată în play-off-ul Ligii Campionilor (73). Bucuria feroviarilor nu a durat mult, la faza imediat următoare, Celtic a înscris pentru 3-2 prin Christie (76).

Omrani a bifat „dubla” și a restabilit din nou egalitatea, grație unui șut foarte bun a lui Adrian Păun, respins în față de Bain, de unde nouarul din atacul CFR-ului l-a învins cu sânge rece pe portarul scoțienilor (81).

CFR a încheiat partida de pe Celtic Park apărându-se eroic în fața ofensivei scoțienilor și rezistând dramatic în cele șase minute de prelungire până la ultimul fluier al arbitrului.George Țucudean a înscris ultimul gol cu o scăriță de efect în ultimul minut, ducând scorul la 3-4, iar calificarea în play-off-ul Champions League aparține campioanei României, având asigurată prezența în grupele Europa League indiferent de soarta confruntării cu cehii.

Prima manșă „dublei” cu Slavia va avea loc marți, 20 august, de la ora 21:45, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia, urmând ca returul să fie programat în 28 august.

Echipele de start:

Celtic: Bain – Elhamed, Ajer, Simunovic – McGregor, Brown (Bayo, min. 88), Ntcham (Griffiths, min. 83), Forrest –  Christie, Edouard, Johnston (Morgan, min. 75)
Rezerve: Gordon, Jullien, Bitton, Griffiths, Bayo, Morgan, Bolingoli
Antrenor: Neil Lennon 

CFR: Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Djokovic, Bordeianu, L. Aurelio (A. Păun, min. 78) – Deac, Rondon (Țucudean, min. 46), Omrani (A. Mureșan, min. 84)
Rezerve: Vâtcă, Sylla, Păun, Țucudean, Mureșan, Peteleu, Cestor
Antrenor: Dan Petrescu

Stadion: Celtic Park (60.832 de locuri)  

Arbitru: Andris Treimanis (Letonia)

Cartonașe galbene: Elhamed (min. 41) // Rondon (40), Deac (63), Arlauskis (88)

Spectatori: 60.000

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *