Veteranii poloiști de la Politehnica Cluj au câștigat AURUL la Campionatul Mondial Masters din Coreea de Sud

Echipa de polo Politehnica Cluj a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de Polo pe Apă Master, din perioada 5 – 10 august, desfășurat în Coreea de Sud.

Performanța „veteranilor” din echipa Politehnica Cluj vine după câștigarea campionatului intern de Masters din 2018 și meciuri foarte bune în ediția din acest an.

Lotul este compus din jucători care s-au retras din activitate, dar practică polo-ul pe apă din pasiune, cu 2 antrenamente pe săptămână și pregătire individuală.

Știri de Cluj i-a luat un interviu lui Marius Cîmpean, fost component ale echipei de polo a Clujului, cu o experiență de 27 de ani și care a fost căpitanul echipei care a făcut deplasarea în Coreea de Sud.

Rep: Cum s-a ales echipa care a plecat în Coreea de Sud? Cine sunt componentii?

Marius Cîmpean: Toti jucatorii care au facut deplasarea in Corea de Sud sunt fosti jucatori de polo, care s-au retras din activitatea sportiva de nivel profesionist, dupa o activitate de peste 20 – 25 de ani in care au activat la diferite cluburi.

Majoritatea jucatorilor au o experienta importanta in ceea ce priveste jocul de polo pe apa.

Echipa Politehnica Cluj este si castigatoarea titlului national de Polo pe Apa Masters din Romania, castigat anul trecut in urma meciurilor sustinute in turneele de la Targoviste si Targul Mures. Anul acesta, Politehnica Cluj este pe primul loc in Campionatul National de Polo pe Apa Masters, in urma celor 4 victorii si un meci egal. În campionatul național participă foști mari jucatori care au participat la multiple campionate mondiale, europene si Jocuri Olimpice.

Echipa de masters are o buna experienta de joc pe care a castigat-o in campionatul intern de masters. Din echipa clujeană au făcut parte și Radu Sabau, fost jucator care a evaluat si in afara tari la Spandau 04 Berlin, jucator care a facut parte din nationala Romaniei și care a evoluat la Jocurile Olimpice de la Atlanta 1996, dar și 2 fosti jucatori de la echipa din Oradea, multipli campioni nationali.

Continuare interviului este pe stiridecluj.ro.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *