Dan Petrescu, pragmatic înaintea primei manșe cu Slavia: „Vrem să intrăm în grupele Champions League și să mai auzim acest imn de cel puțin 6 ori. Abia atunci putem spune că am realizat ceva”

Antrenorul CFR-ului, Dan Petrescu, a declarat la conferința de presă premergătoare partidei din prima manșă a „dublei” cu Slavia Praga din play-off-ul Champions League, că cehii rămân favoriți, dar echipa sa va juca ofensiv și va încerca să înscrie.

Tehnicianul campioanei României a afișat același pragmatism înaintea oricărui meci european și a declarat că echipa sa va trebui să înscrie.

Slavia e o echipă puternică, are un buget foarte mare, sunt mari favoriţi în această confruntare. Slavia e cea mai ofensivă echipă pe care am studiat-o în cei 16 ani de antrenorat. E foarte important să nu pierdem. Dacă nu primim gol ar fi ideal, iar dacă vom marca va fi super.

Stanciu e un jucător de echipă națională, e clar ca va fi un pericol constant, a marcat deja 2 goluri de cand a venit la Slavia, dar ei au foarte mulți jucători de atac foarte buni.

Normal că îmi era dorm de imnul Champions League, cui nu ii e dor. Dacă am ajuns până aici nu îseamnă că am terminat, vrem să intrăm în grupele Champions League și să mai auzim aceasta muzica de cel putin 6 ori. Abia atunci putem spune că am realizat ceva”, a declarat „Bursucul”.

Despre primul meci cu VAR

„E ceva incredibil pentru jucători că va fi VAR și trebuie să fim atenți pentru că VAR-ul vede tot. Le-am spus că nu mai au voie să greşească, nici în careul nostru şi nici în al lor. Putem să avem şi ghinion şi să fie invers. Per total îmi doresc în toată cariera mea să fie VAR și să nu mai fie probleme cu arbitrii”, a mai precizat Petrescu.

Ca să te califici mai departe cu echipe mai bune trebuie să faci meciul vieții, cum am făcut noi cu Astana, Maccabi și Celtic. Ne pare rău că nu îl avem pe Culio meciul acesta. Am pierdut foarte mulți jucători importanți sezonul acesta, Boli sau Manea și e foarte greu să îi înlocuiești. Culio era un jucător de care aveam nevoie.

Eu ma gandesc doar la jocul cu Slavia, nu la adversari din grupe, nu am ajuns incă acolo. Mă gândesc ce bine e să ai bani mulți, poți să iei ce jucători vrei. Dacă vom ajunge și noi în grupe vom avea și noi bani și voi putea lua și eu alți jucători pentru a ajunge la un alt nivel. Deocamdată noi suntem sigur în grupele Europa League”, a mai declarat Petrescu.

Referitor la sumele câștigate de CFR si vehiculate în presă, Petrescu a zis că nu sunt adevarate, precizând și că nu îi plac meciurile la orele astea târzii.

Mijlocașul Ciprian Deac a declarat că cehii sunt favoriți, dar lor le place statutul de outsideri într-un meci și au demonstrat deja că pot învinge.

E clar că ei sunt favoriți, au o echipă mai valoroasă, vom avea un meci foarte greu. Ar trebui să facem un meci perfect pentru a ne califica. Nouă ne place aceasta postură de echipă pe locul doi, am demonstrat deja că putem învinge.

Slavia e o echipă de atac, care își creează multe ocazii de gol, va trebui să nu le dăm prea multe șanse de a-și crea ocazii, să fim agresivi și să nu le creăm spații”, a precizat și Deac.

Meciul CFR Cluj – Slavia Praga va avea loc marți, 20 august, de la ora 22:00, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia și contează pentru prima manșă a „dublei” din play-off-ul Ligii Campionilor.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *