Neputința o duce pe „U” Cluj în lupta pentru evitarea retrogradării după eșecul cu Gloria Buzău

Universitatea Cluj a pierdut al doilea meci consecutiv din Liga a 2-a, scor 0-2 (0-1), duminică, 25 august, la Târgu Mureș, împotriva Gloriei Buzău și este departe de pretențiile unei formații care aspiră la promovarea în Liga 1.

Antrenorul Cristi Dulca a început această partidă cu cinci portughezi titulari și cu Goga, Florescu sau Pârvulescu rezerve.

Munteanu a scăpat pe contraatac pe dreapta, a pătruns în careu şi a vrut să tragă, dar fundaşul Artur Crăciun a deviat mingea, iar Jose Costa a reținut cu siguranţă (11). Cea mai mare ocazie de gol a primei părți a aparținut Universității Cluj, Balauru a respins în față o minge centrată de pe dreapta, iar atacantul portughez Rafa Miranda ar fi putut deschide scorul, dar reluarea sa a fost blocată în fața porții Ioniță (26).

Dan Berci a comis un fault de amator în careu, trăgându-l de tricou pe Munteanu, iar Buzăul a primit penalty, transformat de Valentin Alexandru în minutul 39, stabilind scorul pauzei.

La prima acțiune a Universității Cluj în repriza secundă, Rafa a șutat în brațele portarului Balauru de la marginea careului (49).

O nouă ocazie a Buzăului, Munteanu a centrat dintr-un corner de pe stânga, Inacio a deviat nefericit spre propriul portar, dar Valentin Alexandru nu a putut să profite și portarul lui „U” a reținut (54).

Ocazie importantă de egalare pentru „U” Cluj în minutul 61. Alex Pop a pătruns în careu și a pasat în centru, mingea a ajuns la Goga, iar acesta din urmă, complet nemarcat și cu toată poarta în față, a reluat slab cu latul mult peste poartă (61).

Al doilea penalty pentru Gloria Buzău. Inacio Miguel a comis un fault amatoricesc în careu după ce l-a agățat pe Huiban, iar acesta din urmă a înscris golul al doilea de la 11 metri și a tranșat soarta partidei (0-2).

Universitatea Cluj nu a reușit să amenințe deloc poarta Buzăului și nici să își creeze vreo situație notabilă de gol în repriza secundă, practicând un joc modest, economicos și fără ambiție, jucătorii având probleme serioase la construcție, iar promovarea este departe. Deocamdată, la jocul prestat, singurul obiectiv realist rămâne evitarea retrogradării în liga a 3-a.

Etapa viitoare, „U” Cluj se va deplasa la Bucuresti pentru meciul cu Metaloglobus, meci programat sâmbătă, 31 august.

Echipele de start:

„U” Cluj: Jose Costa – R. Takacs, Inacio, Art. Crăciun, Berci – Dican, Ceitil (cpt.) (Goga, min. 58), Mendes – Al. Pop, Gavra (Pârvulescu, min. 67), R. Miranda
Rezerve: Dur-Bozoancă – Goga, Nic. Pîrvulescu, Kay, Telecean, Gurghele, G. Florescu
Antrenor: Cristian Dulca

SCM Gloria: Balauru – Gîţ, M. Ioniţă, Ghinga, Perju – Balgiu, Vîlsan – Tucaliuc (M. Constantinescu, min. 84), Val. Munteanu (Luptak, min 61), Val. Alexandru (Pîrcălabu, min. 71) – Huiban
Rezerve: R. Stoian – M. Constantinescu, Luptak, Konate, Andr. Enerscu, Pîrcălabu, Rob. Mihalache
Antrenor: Ilie Stan

Cartonașe galbene: Berci (38), Inacio (78), Crăciun (91) // Balgiu (74)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *