Dan Petrescu: aș prefera să pornesc cu 4 puncte în minus în campionat dar să merg în primăvara europeană

Dan Petrescu, antrenorul echipei CFR 1907 Cluj, campioana României, este conștient de cât de dificilă e grupa cu Lazio, Celtic Glasgow și Rennes din grupa Europa League.

Invitat la emisiunea Fotbal Club de pe canalul Digisport 1, lui Petrescu i s-a propus un scenariu de către moderator. Întrebat ce ar prefera dacă Zeul Fotbalului ar decide, să se califice în primăvara europeană dar să pornească în play off cu 4 puncte în minus față de competitoare, Petrescu a rămas pe gânduri.

”Bună întrebare, nu m-am gândit la asta, dar cred că mi-aș dori să mă calific în primăvara europeană”, a spus Petrescu până la urmă.

Riscă suspendarea

Dan Petrescu va fi judecat miercuri de Comisia de Disciplină a FRF după ce a fost eliminat de arbitrul Sebastian Colțescu în meciul pierdut pe terenul Astrei Giurgiu, scor 2-3, de la finalul lunii trecute.

„S-a acumulat presiune în dreptul meu. N-am avut o zi în care să mă gândesc la mine pentru că am avut foarte multe meciuri. La ultimul meci am cedat și am avut reacția pe care am avut-o. Îmi pare bine că pot să vorbesc și eu acum, că tot timpul vorbește altcineva despre mine.  

Eu pe unde am fost ca antrenor, mai ales în competițiile europene, niciun arbitru nu mi-a dat niciun cartonaș galben și nu m-a trimis nimeni în tribună. Au știut să comunice cu mine. Și în România sunt arbitri care vorbesc cum trebuie cu mine. Aș vrea să înțelegeți că am greșit când am făcut ce am făcut la acest ultim meci pe fondul oboselii.

Am jucat 17 meciuri în 54 de zile. Dar dacă arbitrii ar ști să vorbească n-aș mai lua cartonaș roșu. Eu vreau să fiu respectat de arbitri pentru că și eu respect pe toată lumea. În secunda 30 am avut fault clar la Traore pe 16 metri, la golul lor a fost fault clar la Costache. Nu a dat nimic acolo și apoi dă penalty. Dar eu nu vreau să vorbesc despre arbitrajul lui Colțescu”, a declarat Dan Petrescu la Digi Sport.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *