U-BT Cluj, de la egal la egal cu titrata Fenerbahce Istanbul!

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania a suferit o înfrângere la limită, scor 66-67, în fața titratei formații Fenerbahce Istanbul, în cea de-a doua semifinală a turneului League of the 4, al treilea eveniment din acest an organizat de Sports Festival.

Gazdele au început în forță meciul cu titrata formație din Istanbul și a preluat conducerea pe tabelă. Planici a înscris un coș de două puncte, iar Ate una de trei puncte au dus scorul la 5-2 pentru U-BT.

Meciul a fost unul echilibrat, iar cele două formații au jucat de la egal la egal. Alb-negrii au reușit să restabilească egalitatea, 13-13 și au încheiat primul sfert în avantaj, scor 15-13, ultima reușită fiind semnată de Johnson. După primele 10 minute pe lista marcatorilor lui Fenerbahce Beko s-au aflat doar doi jucători, Williams (5) și Lauvergne (8).

U-Banca Transilvania a reușit să ofere o replică solidă și sfertul al doilea și a condus până în minutul 6 (26-24), dar o lovitură de trei puncte a dus-o pe Fener în avantaj (26-27). Gazdele turneului au preluat din nou conducerea după o reușită de două puncte a lui Calnicenco și un coș de trei a lui Richards pentru 31-30, iar până la pauza mare, Fenerbahce a intrat la pauza mare cu un avantaj minim pe tabelă (34-38).

Turcii s-au menținut la conducere și în sfertul al treilea, având un avantaj minim de o posesie la finalul sfertului al treilea (50-53).

U-BT Cluj-Napoca a trecut, din nou, la conducere pe tabelă cu un coș a lui Planinic la jumătatea sfertului patru (57-56), iar cele două formații au mers cap la cap, fiind despărțite de o posesie. Finalul ultimului act a fost unul captivant și spectaculos, iar cu patru minute înainte de final scorul era 60-60. Cele două formații au jucat de la egal la egal pe finalul partidei. Fener a avut un plus de luciditate în ultimele secunde și s-a impus, la limită, cu scorul de 66-67, urmând ca duminică, 15 septembrie, să joace finala mare cu Partizan Belgrad.

Finala mică va avea loc duminică, 15 septembrie, de la ora 18:00, între U-Banca Transilvania și Mornar Bar, urmând ca finala mare să se dispute la ora 20:00 între Partizan Belgrad și Fenerbahce Istanbul.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *