Finală de Euroligă în BT Arena. Partizan Belgrad a câștigat prima ediție a turneului de baschet „League of the 4”

Cele mai titrate formații din baschetul european, Fenerbahce Beko Istanbul și Partizan Belgrad, s-au duelat duminică seara, 15 septembrie, pe parchetul Sălii Polivalente BT Arena din Cluj-Napoca, în finala turneului amical „League of the 4”, al treilea eveniment de anul acesta organizat de Sports Festival. Meciul s-a încheiat cu victoria sârbilor, scor 69-64, după un meci în care baschetul și spectacolul au fost la înălțime.

Prezența a fost una redusă la finală, spectatorii nu s-au înghesuit să umple tribunele BT Arena la acest turneu.

Așa cum era de așteptat să fie un meci între cele mai bune echipe din Europa, finala de la Cluj a fost una echilibrată și strânsă, nicio formație nu a reușit să se desprindă decisiv pe tabelă, iar diferența a fost în permanență de o posesie, cu puține excepții. A fost o finală spectaculoasă, una aproape demnă de Euroligă, din care nu au lipsit pasele inedite, slam-urile și loviturile de trei puncte de la mare distanță. Ce mai, o mică lecție deschisă de baschet predată de către titrații tehnicieni Željko Obradovic (Fenerbahce) și italianul Andrea Trinchieri de la Partizan.

După un prim sfert câștigat de Fenerbahce, la limită, cu un avantaj de doar trei puncte (20-17), sfertul secund a fost unul mult mai disputat, iar Partizan a fost de această dată echipa mai bună sub panou, intrând la pauza mare cu un avantaj minim pe tabelă de 31-34.

Sârbii s-au menținut la conducere și după sfertul al treilea, dar avantajul a fost unul minim, de doar o singură posesie, scor 51-53, iar sfertul decisiv se anunța unul mult mai intens.

Scorul a devenit egal, 59-59, cu cinci minute înainte de final. Kalinic a dus scorul 61-59, Mosley a ratat două aruncări libere, dar Zagorac a dus-o din nou pe Partizan în avantaj (61-62) și scorul a devenit 62-66, iar Fener a redus din diferență prin Lauvergne (64-66), cu un minut și opt secunde înainte de final. Zagorac a dus scorul la 64-69 cu o aruncare de 3 puncte de la mare distanță, cu 45 de secunde înainte de final, rezultat care a rămas până la final

Cele două echipe au primit trofeele oferite de organizatorii Sports Festival.

Premierea echipei Fenebahce Istanbul la finalul turneului League of the 4, Sports Festival 2019, Cluj-Napoca, alaturi de Patrick Ciorcila
Rasic a inmanat trofeul League of the 4 echipei Partizan Belgrad

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *