Din nou neînvinși! ”U” Cluj a făcut egal cu Csikszereda

Universitatea Cluj a făcut egal în deplasare, 1-1, cu nou promovata Csikszereda Miercurea Ciuc, goluri Crăciun (75) respectiv Magyari (65).

Adrian Falub , antrenorul clujenilor, l-a aruncat în luptă pe golgeterul Cristian Gavra, refăcut parțial după accidentarea la coapsă din meciul cu Petrolul, dar nu a putut conta pe atacantul Dorin Goga, accidentat. Gavra a jucat o repriză și jumătate și a avut o ocazie importantă.

Atmosfera la Miercurea Ciuc a fost una specială, pentru că a fost inaugurată nocturna în prezența conducerii Federației Române de Fotbal.

Egalul smuls de Universitatea consfințește o serie de cinci meciuri, trei în campionat și două în Cupa României, fără eșec pentru elevii lui Falub care au ieșit momentan din zona periculoasă a clasamentului. Universitatea a avut probleme de efectiv permanent în această perioadă dar dibăcia lui Falub și determinarea jucătorilor a scos-o la liman.

Cu toate acestea, ”U” Cluj are nevoie grabnică de întăriri dacă vrea să viseze mai departe la ceea ce suflarea alb negru dorește, promovarea în Liga 1. Deocamdată pare, parafrazând un film renumit de război, un vis prea îndepărtat.

Meci încrâncenat

Prima repriză a fost echilibrată, cu U având o ocazie imensă. Assist Florescu pentru Rafa, care trage puțin pe lângă. Replica gazdelor vine în minutul 30, șut Eder Gonzales dar Dur apără. Apoi iar ”U„, cu capul lui Gavra (min 34) din 7 metri lateral scos de portar din vinclu.

Două minute mai târziu, Csikszereda e aproape să dea lovitura. Florescu pierde mingea la mijloc intr-un duel, contraatac rapid, Dur apără in extremis un șut din cinci metri, mingea sare la adversar, Crăciun bâlbâie mingea, apoi ea este respinsă. ”U„ nu răsuflă ușurată pentru că Bajko are o nouă ocazie (38) dar capul său din 5 metri e scos de Dur-Bozoancă, din nou excelent azi, în corner.

În a doua repriză studenții nu au mai scăpat. Magyari ratează nepermis în min 64 dar în minutul 65 lovește mortal. Angajare în careu și șut violent în diagonală, fără speranță pentru Dur, 1-0 pentru ciucani.

Conturile puteau să se încheie de tot la ocazia lui Magyari, dar de data aceasta vârful ciuca a ratat.

Falub mută. Iese Gavra, epuizat, intră Pîrvulescu (70). Jocul lui ”U” însă nu se schimbă, nu impresionează.

Ciucanii mai au o șansă ( 74) cu Eder care șutează bine dar Bozoancă e iar la post, înger păzitor.

Apoi, un minut după, portughezul Rafa Miranda bate o lovitură liberă iar fundașul Crăciun dă lovitura, un cap bine plasat și 1-1. Al doilea gol al tânărului fundaș, după cel de la Călărași, tot gol important, tot gol de egalare prețioasă.

A doua mutare Falub a fost Tiago înlocuit cu Inacio.

Meciul se duce într-un egal care pare să mulțumească ambele echipe si mai ales pe fanii lui ”U” prezenți la meci, ca de obicei, alături de echipă.

E o seară frumoasă la Miercurea Ciuc, Burleanu poate deschide șampania pentru inaugurarea nocturnei.

Falub are însă motive mai mari de bucurie, a legat cinci meciuri fără înfrângere!

Duminică, 6 octombrie, la ora 13:00, Universitatea Cluj va primi vizita Ripensiei Timişoara.

„U” Cluj: Dur-Bozoancă – R. Takacs (Taub), Kay, Art. Crăciun, Berci, Tiago Gomes (Inacio Miguel 72′) – Rafa Miranda, Dican, G. Florescu (cpt.), Gavra (Nic. Pîrvulescu 66′) – Al. Pop

Tiberiu Farcas

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *