Debut cu dreptul pentru „tricolore” în preliminariile CE 2020

Naționala de handbal a României a învins reprezentativa Ucrainei 27-24 (15-12 la pauză), în primul meci din preliminariile Campionatului European de anul viitor.

La Brașov, într-o sală arhiplină, „tricolorele” au început cu dreptul o nouă campanie de calificare la un turneu final. Autoare a 8 goluri, Cristina Laslo a fost cea mai bună jucătoare a meciului cu Ucraina. Pentru România au mai înscris Eliza Buceschi (6 goluri), Valentina Ardean-Elisei (3 goluri), Aneta Udriştioiu (3 goluri), Crina Pintea (3 goluri), Daria Bucur (2 goluri), Lorena Ostase (1 gol), Laura Moisă (1 gol).

„Mă așteptam la un meci greu, asta e frumusețea sportului. Noi am controlat meciul de la un capăt la altul, am avut unele tensiuni în a doua repriză, însă le-am reglat și am încheiat cu o victorie. Mergem acum în Insulele Feroe, ne așteaptă un meci destul de incomod. Mă aștept și cu Polonia să avem un meci greu la ele acasă, sper să nu avem probleme. Am pășit cu dreptul și asta mă bucură cel mai mult, îmi dă încredere că ne vom califica de pe locul întâi” – Cristina Laslo, handbalistă echipa națională a României.

Laslo și Buceschi l-ai impresionat pe Ryde

Aflat la primul meci oficial de la revenirea pe banca tehnică a reprezentativei României, Tomas Ryde nu a rămas indiferent la prestațiile jucătoarelor care activează la Corona Brașov. Selecționarul este încântat de atmosfera frumoasă de la echipa națională.

„Sunt foarte mulțumit de Cristina Laslo, Eliza Buceschi și, în unele aspecte, de Daria Bucur. Joacă împreună la Corona Brașov, dar e cu totul altceva să joci un meci atât de important la echipa națională. A fost o seară grea, dar sunt foarte mulțumit de rezultat. După accidentarea Cristinei Neagu, moralul era scăzut, pentru că multe lucruri la echipa națională sunt legate de Cristina. Totuși, trebuie să lucrăm în aceste condiții. În ceea ce privește atmosfera de la echipa națională, aceasta este foarte bună. Îmi place să fiu împreună cu echipa, nimeni nu se plânge, toate jucătoarele muncesc din greu la antrenamente, dar există și multă bucurie în această echipă” – Tomas Ryde, selecționer echipa feminină de handbal a României.

Ultimul meci la națională pentru Valentina Ardean Elisei

Meciul cu Ucraina a reprezentat ultima apariție în tricoul naționalei pentru Valentina Ardean Elisei. Jucătoarea în vârstă de 37 de ani și-a anunțat retragerea de la prima reprezentativă la finalul partidei de la Brașov, în care a înscris trei goluri. Elisei are un palmares impresionant: la echipa națională a cucerit medalia de bronz la Campionatul European din 2010, este vicecampioană mondială în 2005 și medaliată cu bronz la Campionatul Mondial din 2015, dar și campioană europeană de tineret în 2000. La nivel de club, Elisei a fost finalistă a Ligii Campionilor, în 2010, cu Oltchim, câștigătoare a Cupei EHF, în 2018, cu SCM Craiova, a Cupei Cupelor, în 2007, cu Oltchim, și a Cupei Cahllenge, în 2002, cu Cetate Deva.

Flori pentru fetele de la națională

Pentru jocul și victoria cu Ucraina, „tricolorele” au fost răsplătite de suporteri cu multe buchete de flori. Nu au lipsit nici pozele cu fanii.

„Abia așteptam meciul ăsta. Mi se pare extraordinar cum lumea ne urmărește și vine după noi oriunde am fi. Te simți special și ești mândru că faci parte din aceste 16 fete care intră pe teren și dau totul pentru echipa României. Azi am câștigat și mă bucur că toată lumea a fost cu zâmbetul pe buze” – Cristina Laslo, handbalistă echipa națională a României.

Naționala României va susține următorul meci din preliminarii împotriva reprezentativei Insulelor Feroe, în deplasare, la 29 septembrie. “Tricolorele” fac parte din grupa a 7-a a preliminariilor Campionatului European 2020, alături de selectionatele Ucrainei, Poloniei și Insulelor Feroe. Primele două clasate se califică la turneul final.

Programul meciurilor din grupă 

29.09.2019 – Insulele Feroe-România

25/26.03.2020 – Polonia-România

28/29.03.2020 – România-Polonia

27/28.05.2020 – Ucraina-România

31.05.2020 – România-Insulele Feroe.

Campionatul European va fi găzduit de Danemarca și Norvegia și va avea loc în perioada 4-20 decembrie 2020. La precedenta ediție, în 2018, naționala României s-a clasat pe locul al patrulea, ratând medalia de bronz în fața reprezentativei Olandei.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *