U-BT Cluj-Napoca, gata de noul sezon! Primul meci oficial va fi astăzi în Kosovo

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania va începe noul sezon competițional 2019-2020 astăzi, 2 octombrie, cu primul meci oficial, în deplasare, în Kosovo, pe terenul formației KB Rahoveci, în ultimul tur preliminar al FIBA Europe Cup.

Meciul va avea loc la ora 21:30 și nu va fi televizat.

Baschetbaliștii pregătiți de Duško Vujošević și Mihai Silvășan s-au reunit la începutul lunii august și au avut parte de partide de verificare în Serbia și Bosnia. De asemenea, clujenii au organizat puternicul turneu amical League of the 4th, iar săptămâna trecută au reușit să câștige Memorialul Elemer Tordai de la Sibiu.

Formația ardeleană debutează în FIBA Europe Cup, în fața vicecampioanei din Kosovo. KB Rahoveci a cunoscut o ascensiune remarcabilă în ultimele sezoane. Practic, Rahoveci a promovat acum patru ani în prima ligă și participă deja în competiții europene. Totodată, în stagiunea 2016-2017, Rahoveci a câștigaat titlul în Kosovo.

U-Banca Transilvania s-a deplasat în Kosovo fără Brandyn Curry și Nandor Kuti. Americanul a suferit o intervenție chirurgicală la genunchi și va mai lipsi câteva luni de pe teren.

În schimb, Kuti se confruntă cu o fractură de stres și va reveni pe parchet peste câteva săptămâni. Totodată, Andrei Calnicenco a suferit o entorsă în finala Memorialului Elemer Tordai de la Sibiu, însă aseară s-a antrenat ușor și are șanse mari să joace mâine.

„Eu cred că echipa noastră este pregătită pentru meciurile oficiale. Întotdeauna ne uităm la primul meci care urmează. Nu este niciun secret că suntem mai bună, cel puțin pe hârtie.

Baschetul se joacă în orice condiții, iar fiecare echipă are propriile ambiții. Felul cum ne-am antrenat îmi dă o doză mare de încredere. Băieții au muncit din greu și suntem capabili să ne îndeplinim obiectivele, care nu sunt mici. În sport, întotdeauna ai nevoie de puțin noroc. Șansa este ca un fel de vânt, care te împinge din spate.

Sperăm să nu avem parte de accidentări și să iasă totul bine”, a declarat antrenorul-coordonator Duško Vujošević.

„Ne așteaptă primul meci oficial din acest sezon, ne dorim să câștigăm și să ne calificăm ulterior în grupe. Nu știm foarte multe despre KB Rahoveci, însă i-am urmărit. Au jucat două meciuri oficiale până acum, pierzând SuperCupa cu Sigal Prishtina la 18 puncte diferență. În prima etapă din campionat s-au întâlnit tot cu Prishtina și au câștigat la 14 puncte diferență. Deci au fost două jocuri total diferite.

Au o sală foarte grea, vor fi peste 3.500 de oameni care îi vor susține. Nu ne așteptăm la un duel ușor, chiar dacă  teoretic suntem echipa favorită. Dacă nu vom intra motivați și cu o mentalitate de învingători, vom avea probleme. Pe asta am pus accent în aceste zile, să tratăm meciul cu o foarte mare seriozitate”, a declarat antrenorul principal, Miha Silvășan.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *