Belgiencele au fost mai bune. Debut ratat pentru România în preliminariile EURO 2021 la fotbal feminin

Tricolorele au cedat la Cluj-Napoca în fața Belgiei, scor 0-1 (0-1), în primul meci oficial din preliminariile Campionatului European 2021. Singurul gol a fost marcat în minutul 9 de Laura De Neve.

Oaspetele au început mai bine jocul, Wullaert (3) fiind cea care a scăpat singură cu Pop, însă a reluat peste poartă. La scurt timp a venit și golul, unicul al partidei, reușita aparținându-i Laurei De Neve, dintr-o lovitură liberă deviate de zid (9).

După golul primit, România a început să conteze ușor în atac, Florentina Olar fiind cel mai aproape să egaleze. Jocul s-a mutat mai mult la mijlocul terenului, ocaziile de poartă lipsind în prima repriză.

Imediat după revenirea de la cabine, Philtjens (46) putea majora diferența, însă a ratat ținta. Tricolorele au încercat un joc combinativ, cu o apărare organizată, însă nu au pus probleme reale portăriței Evrard. Chiar și așa, cea mai mare ocazia a meciului au ratat-o oaspetele, Van Kerkhoven (77) ratând incredibil dintr-o poziție ideală.

Trio-ul Voicu-Olar-Rus a fost cel mai activ din ofensiva României, ultima pasă fiind cea care a lipsit în majoritatea cazurilor pentru a putea reuși egalarea.

În următorul meci din grupa H, România va întâlni Lituania, la 8 noiembrie.

La finalul meciului, selecționerul Mirel Albon a declarat:

Am o stare ciudată pentru că, consider că s-a făcut un efort deosebit, fetele au încercat să joace știind forța ofensivă a Belgiei, am pregătit foarte mult faza defensivă și cred că în foarte multe situații am reușit să le blocăm. În ultimele două jocuri, contra Angliei și Croației au marcat 9 goluri, astăzi au marcat un singur gol și acela din șansă. Au mai avut câteva oportunități, însă mult mai puține față de ultimele jocuri. Mi-aș fi dorit mult mai mult de la faza ofensivă, mi-aș fi dorit mult mai mult de la jucătoarele cu experiență, însă se pare că ne dorim atât de mult încât fiecare pune presiune pe ea și emoțiile le-au făcut să comită greșeli pe care altă dată nu le-ar fi făcut”.

„Cred că am pierdut 3 puncte importante, însă campania nu se încheie aici. Mai sunt 21 de puncte în joc, eu zic că și cu 17-18 puncte poți termina pe locul doi și ajunge la turneul final sau în play-off. Sper să punem lucrurile la punct pentru meciurile care urmează; ne așteaptă un joc cu Lituania unde trebuie să lucrăm pe faza ofensivă, însă nu va fi o formalitate. Lituania este o echipă incomodă, cu jucătoare masive care se vor apăra aglomerat”.

Selecționerul a lăudat jocul defensiv al fetelor:

„Am făcut un joc defensiv bun, au fost multe intercepții, au fost multe situații în care Belgia a fost obligată să joace în lateral sau înapoi. Nu au găsit culoarele din meciurile trecute, deși au jucătoare cu calitate deosebită, care joacă la echipe mari precum Manchester City, Fiorentina, Lyon sau care au jucat înainte la Wolfsburg, au șase jucătoare la Anderlecht. Fetele noastre s-au grupat foarte bine, ne-am grăbit când am recuperat mingea și au fost multe pase greșite și a trebuit să alergăm din nou după adversar și în momentul în care am ajuns în atac n-am avut prospețimea să luăm cea mai bună decizie. Puteam cu șansă să obținem un punct, cred că mai mult era imposibil, însă dacă vom avea toate jucătoarele valide meciul următor, sunt convins că va arăta altfel”.

Text și foto de Krisztian Bucsi



România (5-3-2): 1.Pop – 5. Meluță, 6. Ficzay, 15. Goder ( 7. Vlădulescu 46), 18. Dușa, 2. Oprea – 4. Bortan, 8. Vătafu, 10. Voicu – 9. Rus, 11. Olar. Selecționer: Mirel Albon

Belgia (4-3-3): 21.Evrard – 22. Deloose, 20. Biesmans, 18. Deneve, 2. Philtjens – 23. Missipo (19. Velde 87), 6. De Caigny, 14. Vanmechelen (10. Vanhaevermaet 74) – 11. Cayman, 3. Van Kerkhoven, 9. Wullaert. Selecționer: Ives Serneels



sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *