Începe lupta sub panou. Baschetbaliștii lui U-BT Cluj debutează luni în noul sezon, pe terenul lui Dinamo

Calificată în grupele FIBA Europe Cup, U-Banca Transilvania va porni la drum și în noul sezon competițional 2019-2020 al Ligii Naționale cu un lot și un staff tehnic schimbat, iar primul joc oficial al sezonului va avea loc luni, 14 octombrie, la București, cu Dinamo.

Meciul va începe la ora 17:30 și va putea fi urmărite pe Digi Sport 3, respectiv Look Sport.

Gruparea pregătită de Duško Vujošević și Mihai Silvășan a început seria meciurilor oficiale odată cu preliminariile FIBA Europe Cup. Clujenii au dat piept cu K.B. Rahoveci din Kosovo, pe care au învins-o fără drept de apel. În partida tur, disputată în Kosovo, Planinić și compania au câștigat cu 98 la 73. Apoi, în returul de la Cluj-Napoca, U-Banca Transilvania s-a impus cu 91 la 47.

Alb-negrii au fost repartizați în Grupa G a FIBA Europe Cup, alături de Sodertalje (Suedia), Balkan Botevgrad (Bulgaria), respectiv Enisey Krasnoyarsk (Rusia). Primul joc al competiției va fi pe 22 octombrie, pe terenul celor de la Sodertalje.

„Studenții” joacă luni pe terenul celor de la Dinamo, o formație cu ambiții în actuala stagiune. Bucureștenii au operat modificări de efectiv în vară, iar principalul transfer pare a fi Mladen Jeremić. Sârbul este un shooter veritabil, obișnuit cu duelurile tari din campionat, din moment ce a mai trecut pe la BCM U Pitești sau SCM Timișoara.

În plus, la Dinamo au mai sosit Andreja Milutinović sau americanii Tony Gugino, Armin Cane, respectiv Javon Masters. Gugino nu este străin de Liga Națională, pivotul făcând în trecut parte din lotul lui Phoenix Galați.

De asemenea, la trupa din Ștefan cel Mare joacă în continuare fostul nostru pivot, Ousmane Barro. Totodată, Tudor Costescu are la dispoziție o serie de tineri de perspectivă, cum ar fi Marcu Badiu, Andrei Calenic sau Daniel Ioniță.

După jocul din capitală, U-Banca Transilvania o va înfrunta, tot în deplasare, pe BCM U Argeș Pitești.

Eu sunt convins că abordăm total pregătiți începutul de campionat. Bineînțeles, nu ne-am atins forma maximă. Nu am planificat acest lucru, deoarece forma maximă trebuie atinsă în momentele cheie. Sunt sigur că băieții vor fi pregătiți. Echipa noastră va arăta cât de pregătită este în majoritatea meciurilor„, a declarat antrenorul-coordonator Dusko Vujosevic.

Foto © Krisztian Bucsi

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *