Speranțe la medalii la Jocurile Mondiale pe plajă

Zece sportivi vor reprezenta România la prima ediție a Jocurilor Mondiale pe plajă, competiție ce se va desfășura la Doha (Qatar), în perioada 12-16 octombrie.

Sportivii români vor intra în concurs la două discipline: lupte pe plajă și aquathlon. Delegația României s-a reunit la Complexul Olimpic Sydney 2000 de la Izvorani înaintea plecării spre Doha. Participant la trei ediții ale Jocurilor Olimpice, Atena 2004, Beijing 2008 și Londra 2012, luptătorul Rareș Chintoan țintește o medalie la competiția de la Doha. Chintoan este vicecampion mondial la lupte pe plajă, la categoria +90 kg.

Luptele pe plajă au luat o foarte mare amploare, multă lume le urmărește și avem foarte mulți suporteri. Încercăm să urcăm pe o treaptă cât mai înaltă a podiumului, sperăm să nu îi dezamăgim pe cei care ne susțin din țară” – Rareș Chintoan, vicecampion mondial lupte pe plajă.

Portdrapelul delegației României la Jocurile Mondiale pe plajă este luptătoarea Ștefania Priceputu, nimeni alta decât campioana mondială en-titre a acestei discipline la categoria 50kg.

Înseamnă foarte mult pentru mine, pentru că este prima dată când port drapelul României, sunt emoționată. Sper să-mi păstrez medalia de anul trecut, de la mondiale, și să mă întorc cu medalia de aur acasă” – Ștefania Priceputu, campioană mondială lupte pe plajă.

În competiția de lupte pe plajă de la Doha, România va mai fi reprezentată de Ștefan Coman (70kg), Mădălin Mânzală (80kg), Mihai Palaghia (90kg), Kateryna Zhydachevska (60kg), Adina Popescu (70kg) și Cătălina Axente (+70kg). Cei opt componenți ai lotului de lupte vor fi însoțiți de tehnicianul Alin Grigore.

În întrecerea de aquathlon a Jocurile Mondiale pe plajă, Romania va fi reprezentată de Antoanela Manac și Rebecca Pojar. Antonela Manac ocupă poziția secundă în ierarhia mondială a acestei discipline și se numără printre favoritele la o calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de triatlon.

Sunt foarte mândră că reprezint România și Federația Română de Triatlon. Am fost la foarte multe concursuri ca să mă calific la această competiție și mă aștept la un rezultat foarte bun. Este o pregătire, pentru că Aquathlonul este o ramură a triatlonului și ne ajută să ne îmbunătățim atât înotul, cât și alergarea” – Antoanela Manac, aquathlon.

Ne bucurăm că federația noastră a reușit să califice două sportive la această competiție majoră, este una foarte importantă pentru noi, putem să arătăm forța triatlonului românesc. Bineînțeles, ne gândim și la medalii. Obiectivul nostru principal cu Antonela Manac este prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ar fi prima dată când triatlonul ar avea un reprezentant la JO. Avem șanse majore să fim acolo” – Peter Klosz, președinte FR de Triatlon.

 La Jocurile Mondiale pe plajă de la Doha, peste 1200 de sportivi din 97 de țări din Europa, Asia, America, Africa și Oceania se vor întrece la 16 discipline sportive: aquathlon, bouldering, handbal pe plajă, karate kata individual, kiteboarding, park skateboarding, fotbal pe plajă, tenis pe plajă, baschet 3×3, volei pe plajă 4×4, lupte pe plajă, schi nautic sărituri și wakeboarding, surfing cu shortboard și longboard.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *