U-BT Cluj a debutat cu o victorie cu emoții împotriva lui Dinamo în noul sezon al Ligii Naționale

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania a debutat cu o victorie, în delasare, la București, în noul sezon al Ligii Naționale, după ce a trecut de Dinamo cu scorul de 90-100 (31-26, 22-27, 19-23, 18-24).

Vujosevic și Silvășan au început această confruntare cu un prim cinci format din jucătorii Kerron Johnson, Patrick Richard, David Vida, Donatas Tarolis și Darko Planinić. În timp ce dinamoviștii au demonstrat încă din debutul confruntării că sunt o nucă tare, iar jocul lor a fost unul solid. Gazdele au impresionat prin aruncările de la mare distanță, adesea aflându-se la finalizare Mladen Jeremić. Drept urmare, câinii și-au adjudecat primul sfert cu 31 la 26 și chiar au condus cu 47-35. Karlo Žganec a sunat trezirea în tabăra clujeană, contribuind decisiv la egalarea la 51 pe finalul reprizei.

În partea a doua, alb-negrii au oferit o evoluție consistentă în atac. Artis Ate și Donatas Tarolis au furnizat puncte, pe când Žganec a fost precis din acțiune. Croatul a înscris pentru 80-81, cu cinci minute rămase din confruntare. S-a mers cap la cap până în ultimul minut, când Patrick Richard a ieșit la rampă cu 9 puncte înscrise la rând. În cele din urmă, Andrei Calnicenco a închis încleștarea, cu un slam-dunk.

„A fost o dispută foarte grea, complicată. Toată lumea ne dădea mari favoriți, se credea că vom câștiga la pas. Exact de lucrul acesta ne-a fost frică. Știm că nimeni nu ne oferă  victoria pe tavă, știm că trebuie să muncim pentru orice succes. Mă bucur că am câștigat, dar nu am avut cel mai bun meci din punct de vedere defensiv. Am primit coșuri ușoare, încasând 90 de puncte. Este extrem de mult și parcă nu am avut prospețimea pe care ne-o doream. Victoria este victorie”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan la finalul jocului.

A fost un meci strâns. Nu ne așteptam să fie așa, însă cel mai important este că am câștigat. Nu am început partida prea bine, ei ne-au condus după primul sfert. Ulterior ne-am apărat mai bine și am revenit. Pe final, Patrick a găsit soluțiile potrivite în atac și am obținut victoria„, a declarat baschetbalistul KARLO ŽGANEC.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *