U-BT Cluj s-a impus în prelungiri la Pitești și leagă două victorii în acest sezon

Baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania au obținut a doua victorie în acest sezon competițional 2019-2020 al Ligii Naționale. 

BCM U FC Argeș Pitești – U-Banca Transilvania 83-85 (15-20, 17-22, 31-18, 16-19, 4-6)

Alb-negrii s-au impus vineri, 18 octombrie, pe terenul formației e BCM U FC Argeș Pitești cu scorul de 85-83, fiind nevoie de o repriză suplimentară de prelungiri pentru a fi stabilită învingătoarea.

Mihai Silvășan a început meciul cu o formulă alcătuită din Kerron Johnson, Patrick Richard, David Vida, Donatas Tarolis și Darko Planinić. U-BT Cluj a fost mai inspirată în primul sfert, chiar dacă primele minute le-au aparținut argeșenilor. Kerron Johnson i-a desprins pe clujeni la 10-15, apoi oaspeții au terminat sfertul în avantaj, 15-20.  Karlo Žganec a ieșit la rampă pentru a duce scorul la 19-28, în timp ce Artis Ate a izbutit un coș pe pătrundere, 21-32. Avramov a încercat să dea trezirea în tabăra Piteștului, dar U-Banca Transilvania a intrat la cabine sub adăpostul a 10 puncte, 32-42.

Elevii lui Florin Nini au revenit pe parchet mult mai montați. Abramov și Washington au scuturat plasa de la mare distanță, pe când Tasić a limitat distanța la doar o posesie. Același Tasić și-a pus colegii în avantaj, 58-56, cu un coș reușit din spatele semicercului. Defensiva Piteștiului i-a forțat pe trupa lui Vujosevic să piardă numeroase posesii, iar sfertul decisiv s-a desfășurat sub semnul echilibrului. Szabolcs Santa a marcat pentru 65-60, dar răspunsul alb-negrilor a venit imediat de la Patrick Richard.

Confruntarea a rămas la fel de strânsă, astfel că s-a intrat în prelungiri. Clujenii au fost mai puternici și mai lucizi sub panou, iar Kerron Johnson a contribuit în atac. Fundașul american a înscris și ultimul coș al meciului, la scorul de 83-85.

Thumbnail

A fost un meci foarte greu, exact cum ne așteptam. Am început bine partida, dar din păcate după pauză ne-am relaxat și nu am rămas puternici împotriva apărării lor. Piteștenii au revenit în joc, au avut șansa lor să câștige partida, iar noi am avut șansa noastră. Mă bucur că noi am ieșit învingători, a fost o deplasare foarte grea. Ei sunt favoriți la TOP 4, au o echipă foarte experimentată. Nu pot să nu mă bucur de victorie. E greu să câștigi un meci când ai 26 de mingi pierdute, însă noi am reușit acest lucru„, a declarat antrenorul Mihai Silvășan la finalul meciului.

Cel mai bun marcator al lui U-BT Cluj a fost Darko Planinić, cu 16 puncte, urmat de Kerron Johnson (15 pct), Karlo Žganec (13 pct), Andrei Calnicenco (12 pct), Patrick Richard (8), Artis Ate (8), Rareș Uță (5), David Vida (5) și Donatas Tarolis (3).

Următorul joc oficial pentru baschetbaliști va fi în prima etapă a Grupei G din FIBA Europe Cup, cu suedezii de la Södertälje Kings, iar în campionat, U-BT Cluj va primi vizita în etapa următoare a campioanei CSM CSU Oradea.

sportulclujean

Toate articolele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *