Södertälje Kings – U-BT Cluj-Napoca, marți, ora 20. Debut în grupele Europe Cup pentru băieții lui Dusko Vujosevic

U-BT Cluj-Napoca debutează marți seara în grupa G a FIBA Europe Cup, în deplasare, la Södertälje. Clujenii înfruntă campioana Suediei, Södertälje Kings, venită din Basketball Champions League, de unde a fost eliminată chiar înaintea fazei grupelor de Antwerp Giants.

Înființată în 1968, Södertälje Kings este de 12 ori campioană a Suediei, ultima dată în sezonul trecut. De altfel, în precedentele opt sezoane Kings nu a terminat niciodată mai jos de locul al treilea (2017-2018). ”Alb-verzii” evoluează în sala Täljehallen, cu capacitatea de 2000 de locuri.

Adversara clujenilor a disputat până în acest moment 8 jocuri, câte patru în campionat și BCL, având 4 victorii și 4 eșecuri. Pe plan european au înfruntat BC Balkan (Bulgaria), de care au trecut cu 153-146 la general, după care au părăsit Basketball Champions League, fiind învinși de Antwerp Giants (Belgia) cu 150-133 per total.

Față de sezonul precedent, Södertälje Kings a efectuat o serie de transferuri noi, dintre aceștia patru sunt titulari (Charles Callison – PG, Jonathan Person – SG, Andrew Smith – PF, Dino Pita – SF). Cunoscute sunt numele lui Person și Pita, cei doi evoluând și în LNBM la BCM U Pitești respectiv BC Mureș.

Callison și Pita sunt cei mai eficienți în acest debut de sezon, având medii de 18,8 respectiv 15,8 puncte. La capitolul recuperări lider este Andrew Smith (7,6 recuperări), în timp ce Jonathan Person este cel mai bun pasator (4,6 assist-uri).

În ultimul meci din campionat, Kings a pierdut surpinzător la Jamtland, 98-85, fiind conduși pe toată durata jocului, doar Charles Callison ieșind în evidență cu 31 de puncte (5/6 de la distanță) și 4 recuperări. ”Am jucat sub așteptări. Nu ne-am achitat la sarcinile ofensive și nici defensive, am primit 98 de puncte și cu asta am spus totul”, a declarat la final antrenorul Ludwig Degernäs, arătându-se îngrijorat de starea lui Dino Pita, care a acuzat o accidentare la picior.

La rândul său, Mihai Silvășan a declarat următoarele pentru u-bt.ro: “Ne așteptăm la un meci dificil, echipa din Suedia este una atletică. Sunt o formație ce are shooteri buni la perimetru. Kings traversează o formă destul de bună, am văzut meciurile lor din ultimul tur în Champions League și au avut o evoluție la înălțime.

Ne dorim să câștigăm, suntem conștienți că aici nu este ca în campionat, unde poți să îți revii. În FIBA Europe Cup orice punct contează în ecuația calificării. Băieții conștientizează acest lucru, își doresc să câștige și să avem un debut cu dreptul”.

Neînvinsă în acest început de sezon, după victoriile cu Rahoveci (98-73 și 91-47), Dinamo (100-90) și Pitești (85-83), U-BT se deplasează în Suedia fără trei jucători. Pe lângă Nandor Kuti și Brandyn Curry, indisponibili din presezon, antrenorii Silvășan și Vujosevic nu se pot baza nici pe Karlo Zganec, croatul suferind o accidentare la cot.

Jocul dintre Södertälje Kings și U-BT Cluj-Napoca va începe marți seara la ora 20 și va fi transmis pe pagina de YouTube a FIBA Europe Cup.

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *