Victorie muncită pentru U-BT în Suedia. Prestații convingătoare pentru Tarolis și Planinic

„Studenții” au început cu dreptul faza grupelor FIBA Europe Cup, după ce au câștigat în Suedia, scor 86-80 (23-14, 18-23, 21-17, 24-28), cu Södertälje Kings. Patru jucători au terminat cu peste 10 puncte marcate pentru „alb-negri”.

Södertälje Kings a început cu „primul cinci” format din Charles Callison-Jonathan Person-Martin Pahlmblad-Andrew Smith-Alexander Larsson, iar Clujul i-a trimis în teren pe Kerron Johnson-David Vida-Artis Ate-Donatas Tarolis-Darko Planinic.

Primele puncte ale partidei au fost reușite de suedezi, prin Alexander Larson (2-0) de sub panou. Tarolis, Johnson și Vida au replicat printr-un „run” de 6-0, americanul contabilizând două pase decisive.

Diferența s-a mărit în favoarea clujenilor, care au arătat un joc defensiv foarte bun în primul sfert. Rareș Uță a închis primele zece minute cu un slam dunk, scorul fiind favorabil lui U-BT, 23-14.

Sfertul secund nu a debutat la fel de bine pentru „studenți”, Kings apropiindu-se repede la o posesie, 21-23, moment în care Mihai Silvășan a solicitat timp de odihnă. Darko Planinic a adus două puncte după scurta întrerupere și a oprit revenirea gazdelor (21-25).

Deși nu au fost conduși în acest act, cei de la U-BT nu s-au desprins niciodată la mai mult de 6 puncte, Kings având o replică de fiecare dată și și-a adjudecat parțialul secund cu 23-18. La pauza mare s-a intrat cu 41-37 pentru clujeni, după ce în ultimele secunde Patrick Richard a ratat o aruncare de la distanță.

Oamenii mari ai ardelenilor și-au arătat forța sub panou, reușind un nou „run” important, 12-2, cu care U-BT s-a desprins la +14 în prima jumătate a sfertului al treilea, scor 53-39. Tarolis și Planinic s-au remarcat, reușind 25 de puncte împreună până în acel moment, pe lângă 14 recuperări. Finalul sfertului a marcat revenirea lui Södertälje la mai puțin de 10 puncte, 62-54, după începutul modest, prin două aruncări din afara semicercului reușite de Pahlmblad și Callison.

Ultimele 10 minute au demarat sub semnul echilibrului în prima jumătate, cu românii reușind parțial de 9-5 la timeout-ul solicitat de antrenorul suedezilor. Kings s-a apropiat din nou la două posesii (75-79) când erau mai puțin de două minute de joc, pentru ca la atacul următor Smith să înscrie de la distanță (78-79), Silvășan fiind nevoit să ceară timp de odihnă.

Finalul a fost gestionat perfect de U-BT, Planinic și Richard au dus echipa la 6 puncte avantaj, 84-78. S-a terminat 86-80 pentru ardeleni, care obțin prima victorie din grupa G a FIBA Europe Cup.

Cel mai bun jucător de pe teren a fost Donatas Tarolis, cu 20 de puncte, 9 recuperări și 23 la eficiență. Din tabăra învingătorilor s-au remarcat de asemenea Darko Planinic (17 puncte și 7 recuperări) și Artis Ate (15 puncte  3/5 de la distanță) . Pentru suedezi principalii marcatori au fost Charles Callison (17 puncte și 6 pase decisive), Martin Pahlmbald (17 puncte, 60% procentajul aruncărilor) și Andrew Smith (16 puncte, 7 recuperări).

Sâmbătă, U-BT Cluj-Napoca va juca pe teren propriu cu CSM CSU Oradea, începând cu ora 18.30, în BTarena, derby-ul etapei a treia din LNBM.

Foto: fiba.basketball

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *