Canotaj: Fotograful din barca de 8+1

Performanța în canotaj și pasiunea pentru fotografie merg de minune împreună în viața sportivului Sergiu Bejan.

Component al bărcii de 8+1, Sergiu Bejan (23 de ani) a avut vernisajul primei sale expoziții de fotografie, eveniment la care au participat colegii de lot, conducerea federației de canotaj, dar și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Mi-e greu să aleg o singură fotografie sau să fac un top. Cele din Bucovina sunt toate la sufletul meu, fiind locul natal. Nu m-am gândit că fotografiile mele vor face parte dintr-o expoziție, a venit totul de la sine. Fotografia o fac cu sufletul, e o pasiune, nu pot zice că aș profesa, cel puțin nu acum” – Sergiu Bejan, component al lotului olimpic de canotaj.

Îmi plac extraordinar de mult, ne arată frumusețile acestei țări. Eu sunt foarte atașat de locurile natale. Se vede aici că putem participa în orice competiție, vizavi de peisaje, de turism, cu orice țară de pe glob” – Mihai Covaliu, președinte COSR.

Fotografia perfectă va fi cea de la Tokyo

Sergiu Bejan speră să facă cea mai frumoasă fotografie la Jocurile Olimpice. Alături de restul echipajului de 8+1, el va lupta pentru biletele de Tokyo la regata de la Lucerna (Elveția), de anul viitor (17-19 mai 2020). Până în acest moment, canotajul românesc are nu mai puțin de șapte bărci calificate la Jocurile Olimpice: patru la feminin (dublu vâsle categorie ușoară, dublu vâsle, patru rame și dublu rame) și trei la masculin (dublu vâsle, patru rame și dublu rame).

Sunt convins că fotografia de la Tokyo va fi cea mai importantă din palmares. Sperăm să facem o figură frumoasă și să ne calificăm, ne dorim și muncim toți pentru asta. E visul oricărui sportiv să ajungă acolo și să cucerească o medalie„, a declarat Sergiu Bejan, component al lotului olimpic de canotaj.

În momentul în care ai mai multe bărci calificate, și presiunea scade puțin de pe umerii celor care pot câștiga medalii. Cei care sunt calificați nu au nicio presiune și pot face și ei o surpriză placută” – Mihai Covaliu, președinte COSR.

38 de medalii olimpice

Prima participare a canotajul românesc la Jocurile Olimpice a avut loc la ediția de la Helsinki, din 1952, în proba masculină de 8+1. Canotajul a obținut, de-a lungul timpului, nu mai puțin de 38 de medalii olimpice, dintre care 19 de aur, 10 de argint și 9 de bronz.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *