EDITORIAL. Nu îl mai țineți în față pe Remus Câmpeanu! Lăsați-l în spate, așa cum îl tratați!

Vestea evacuării fostului mare jucător Remus Câmpeanu din casa unde stătea în chirie cu soția de 60 de ani a șocat o bună parte din opinia publică din zona fotbalului.

Dar problema e veche, e foarte veche. Este știută de minimum 14 ani, din momentul  în care a început procesul de retrocedare al imobilului primit de către cetățeanul de onoare Remus Câmpeanu pentru activitatea sa la Universitatea.

In timp ce cluburile mari, de calitate, de minimum aceeași traditie ca U isi protejeaza legendele, cultiva valorile, iar Remus Câmpeanu chiar este o legendă, la Cluj, „smart city”, „orașul comoară” și orașul „de cinci stele” lucrurile sunt pe dos.

Procesul e pierdut de Primărie și familia Câmpeanu, aceasta, pe baza sentinței definitive, este  evacuată în mod legal.

Dar, de 14 ani toți cei care s-au perindat vremelnic la cîrma acestui club iubit de fani, și care au știut problema, au făcut promisiuni succesive de rezolvare care au rămas doar… promisiuni.

La „U” s-au acordat, există documentele, rente lui Nicolae Szoboszaloy si Alexa Uifaleanu, legende dispărute dintre noi, iar domnul Câmpeanu a fost numit consilier onorific, apoi angajat la „U” începând cu perioada 2007-2009 (perioada Alin Bănceu-Sorin Vădana-Lucian Danciu), apoi, urmând la timona lui „U”, Tișe, Doboș, Walter, urmați de Boc-Irimieș-Constantea și universitatile de stat.

S-au făcut promisiuni, unele ajutoare au existat, discuții s-au făcut.

În cele din urmă contează rezultatul. Remus Câmpeanu și soția evacuați legal, stau acum în chirie în cartierul Iris. Nea Remus are, cum scriam si ieri, o boală destul de gravă.

De ce „U” a permis să se întample asta? De ce nu se cultivă legendele? De ce, într-un oraș care e acționar la „U”, prin Primaria cu un buget considerabil, Clujul e un oras bogat, nu s-a rezolvat problema?

De ce nu exista abonamente speciale pentru legende, fost jucatori? Un sector de tribuna a lor, unde sa se vadă periodic la meciuri? De ce nu este odata pe luna sau la 2 luni o intalnire cu ei?

In tot acest timp, Consiliul Local si executivul primariei stia situatia foarte bine. Nu a rezolvat-o.

Este mai usor sa nu se facă nimic. Iar pentru medic nou sau preparator fizic nou se pot plăti salarii si chirii de mii de euro. Asta se poate la U. Legendele sunt bune doar când e ceva de inaugurat. Apoi pot fii evacuate, nu mai prezintă interes decât pentru următoarea inaugurare.

Tiberiu Farcas

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *