Dan Petrescu, înainte de Poli Iași – CFR Cluj: „M-am obișnuit cu criticile, tot timpul vom fi criticați”

Antrenorul CFR-ului, Dan Petrescu, a prefațat sâmbătă într-o conferință de presă partida cu Politehnica Iași, programată luni, 28 octombrie, de la ora 20:30, pe stadionul din Botoșani și a vorbit despre succesul obținut pe terenul grupării franceze Rennes.

„Nu am apucat să vorbesc cu jucătorii, am făcut antrenament cu cei care n-au plecat, întotdeauna e greu că nu suntem toți împreună, unii au fost acasă, unii la Rennes. Avem foarte multe meciuri, cred că în decembrie vor fi 37 de meciuri oficiale pentru noi, ceea ce mi se pare foarte mult.

Sigur, moralul e bun pentru că venim după două victorii importante, cu Craiova și Rennes. Știm că stadionul acela de la Botoșani nu ne-a adus prea mult noroc, dar anul acesta cu Teja arată și mai bine Iașiul. Și ei vor să câștige, au văzut că în meciurile din Europa suferim. Pe noi nu ne avantajează deloc acest stadion, nu e un stadion preferat al meu, am făcut multe egaluri, am pierdut și la penalty-uri.

La CFR trebuie să ai mereu rezultate bune. M-am obișnuit cu aceste lucruri și cu criticile, tot timpul vom fi criticați, noi ne-am obișnuit. Am jucat cu Rennes, o echipă slabă, care a dat 25 de milioane de euro pe Rafinha, cât tot bugetul Ligii I, asta e, i-au bătut pe PSG de două ori, ce să mai zic…

Cred că avem cel mai slab buget decât toate echipele care sunt în grupe.

Când câstigăm un meci pentru noi e un miracol, pentru alții nu. Asta este situatia, nu avem ce face.

Ne gândeam să fim cât mai sus, nu neaparat pe primul loc că am jucat foarte mult în Europa, plângem după multe puncte pe care le meritam, dar asta este. Toate meciurile sunt foarte grele, Iașiul vrea să fie în play-off”, a declarat antrenorul Dan Petrescu.

Despre prime

„Și ei așteaptă, și eu aștept, când muncești trebuie să și primești, toți așteptăm. Eu sper că cei din conducerea clubului să rezolve problema pentru că e una delicată. Cel mai important e aspectul financiar, oriunde am fost nu am motivat jucătorii numai cu antrenamentele, pe ei îi motivezi cu prime și zile libere, așa e peste tot în lume”, a precizat tehnicianul campioanei.

„Trebuie să câștigi meciuri de fotbal ca antrenor, nu să intri în războaie cu nimeni. Acum eu mă simt un antrenor bun, dacă pierd la Iași iar voi fi un antrenor prost pentru mulți. Trebuie să acceptam realitatea”, a mai declarat Petrescu.

Meciul dintre Poli Iași și CFR Cluj va avea loc luni, 28 octombrie, de la ora 20:30 și contează pentru prima etapă a returului Ligii I.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *