Să vină Sibiul! U-BT Cluj s-a impus categoric în fața campioanei CSM Oradea și a ajuns la trei victorii consecutive!

Echipa de baschet masculin U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu scorul de 89-82 (26-17 / 22-17 / 20-23 / 21-25) în meciul contra campioanei en-titre CSM CSU Oradea și a obținut a treia victorie consecutivă, într-o partidă disputată sâmbătă, 26 octombrie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în cadrul etapei a 3-a a Ligii Naționale.

Patrick Richard a pus primele trei puncte în contul lui U-Banca Transilvania în debutul meciului, iar replica Oradiei a venit imediat, Zekkovic a înscris două puncte. Tarolis a bifat și el o aruncare de trei puncte și a dus scorul la 6-2. Oradea a întors scorul prin reușitele lui Valejka și Broussard (6-8). Zekovic a dus scorul la 6-13 și Silvă a cerut primul time-out al meciului.

David Vida a înscris de trei și a redus din diferență, 11-13, iar Richard a dus-o din nou în avantaj pe U-BT cu o lovitură de la trei puncte (14-13). Și tot el a înscris pentru 19-13. Alb-negrii au continuat ofensiva și s-au distanțat pe tabelă la 11 puncte (24-13).U-Banca Transilvania a încheiat primul sfert cu scorul de 26-17.

U-BT Cluj – CSM Oradea – Foto Krisztian Bucsi

Gazdele pregătite de Dusko Vujosevic și Mihai Silvășan s-au distanțat, din nou, la zece puncte pe tabelă (32-22), practicând un joc deschis, cu pase precise și coșuri finalizate cu brio. U-BT Cluj s-a distanțat și a controlat meciul cu campioana en-titre, având în sfertul doi 40-26, cu patru minute și 25 secunde înainte de pauză. Calnicenco a mai înscris și el un coș de trei puncte (43-25).

U-BT Cluj-Napoca s-a menținut la conducere pe tabelă până la pauză, iar scorul a arătat 48-34, un avantaj de 14 puncte care aduce liniștea în taberă clujenilor. O dominație facilă pentru alb-negri, într-un meci în care Oradea le-a pus probleme doar în debutul partidei.

Galeria Universității Cluj a fost și în acest meci la înălțime.

Foto © Krisztian Bucsi

Gazdele nu au avut emoții nici în sfertul trei, pe care l-au controlat autoritar și l-au încheiat cu scorul de 68-57.

În ultimul act, pe fondul unei relaxări în jocul lui „U”, orădenii s-au apropiat amenințător pe tabelă și au redus din diferență la 76-71, cu patru minute înainte de final, dar evoluția foarte bună a lui Richard, Johnson, Zganec,Tarolis și Planninic au fost decisive și au menținut-o pe U-BT Cluj-Napoca la conducere pentru a treia victorie consecutivă din tot atâtea partide scurse din acest sezon.

Foto © Krisztian Bucsi

Emoțiile pe final de meci nu au lipsit, iar cu 53 de secunde înainte de ultima sirenă, orădenii s-au apropiat la cinci puncte (83-80). U-BT Cluj a avut atacul, Kerron Johnson a pătruns, a înscris un coș de două puncte și a beneficiat de două aruncări libere, ambele fructificate pentru 89-80.

Foto © Krisztian Bucsi

S-a încheiat 89-82, iar următorul joc în campionat va fi împotriva lui CSU Sibiu, pe teren propriu, dar până la acest joc alb-negrii vor primi vizita marți, 29 octombrie, de la ora 19:00, a formației BC Balkan Botevgrad, în etapa a 2-a din FIBA Europe Cup, în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *