Succes concludent pentru U-BT în FIBA Europe Cup. Vineri urmează derby-ul cu CSU Sibiu

U-BT Cluj-Napoca s-a impus într-o manieră clară, cu 92-80 (31-11, 23-20, 17-25, 21-24), în fața bulgarilor de la BC Balkan Botevgrad, marți seara, în etapa a doua a grupelor FIBA Europe Cup. Clujenii au bilanț de 2-0 și așteaptă duelul de vineri cu Sibiul din campionat.

Mihai Silvășan a început cu formula Kerron Johnson-Patrick Richard-Artis Ate-Donatas Tarolis-Darko Planinic, Balkan replicând cu primul cinci alcătuit din Dimitar Dimitrov-Kris Minkov-Marko Radonjic-Jordan Callahan-Kenneth McElrath.

Studenții au început partida excelent, fiind capabili să o țină pe Balkan cu doar 6 puncte marcate în primele opt minute ale sfertului inaugural. Karlo Zganec a stabilit scorul primelor zece minute după o aruncare de trei puncte reușită, 31-11!

Patrick Richard în duel direct cu Daishon Knight

Evoluția entuziasmantă a gazdelor a continuat până la pauza mare, diferența trecând de 20 de puncte, 54-31. Patrick Richard a fost principala armă ofensivă a Clujului, cu 12 puncte reușite în primele două sferturi.

Daishon Knight, unul dintre cei mai buni marcatori pentru Balkan

A doua parte a debutat cu un parțial de 5-0 pentru Balkan, Daishon Knight și Marko Radonjic fiind pe poziții. Diferența de peste 15 puncte s-a menținut în mare parte a sfertului al treilea, finalul aparținându-le oaspeților, prin Jordan Callahan și s-a intrat cu 71-56 în actul decisiv.

Slam-dunk reușit de Darko Planinic

Artis Ate și Darko Planinic au deschis perfect sfertul al patrulea pentru U-BT (76-56), diferența maximă de altfel pe finalul întâlnirii. Bulgarii au reușit un „run” de 9-0 după aceea, urmat de replica studenților, care au rămas concentrați până la final.

Patrick Richard a marcat 19 puncte (50% din acțiune) și a contabilizat 5 recuperări, Kerron Johnson a strâns 18 puncte, 9 pase decisive și 8 recuperări, în vreme ce Darko Planinic a marcat 18 puncte și a recuperat 5 mingi. De cealaltă parte, Jordan Callahan a fost cel mai productiv (16 puncte, 4/6 de la distanță), urmat de Daishon Knight (11 puncte, 7 assist-uri) și Dimitar Dimitrov (11 puncte, 7 recuperări).

Donatas Tarolis a contribuit cu 10 puncte și 7 recuperări

S-a terminat 92-80 pentru trupa lui Mihai Silvășan, care a obținut a doua victorie din grupa G, fiind lider. Etapa viitoare, clujenii vor merge în Rusia pentru duelul cu Enisey Krasnoyarsk.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *