Ciclistul Eduard Novak atacă medalia de aur la Jocurile Paralimpice 2020 cu o bicicletă de 20.000 euro – un adevărat „Ferrari” pe două roți

Ciclistul profesionist Eduard Novak, președintele Federatiei Române de Ciclism, va ataca medalia de aur la Jocurile Paralimpice din 2020  cu o bicicletă de 20.000 de euro.

La Campionatele Naționale de Velodorm de anul acesta, singurul campion paralimpic din istoria României s-a apropiat la o secundă de recordul mondial pe care l-a stabilit în 2012, la Jocurile Paralimpice de la Londra.

Eduard Novak se bucură din plin de cea mai bună bicicletă pe care a avut-o în întreaga carieră. Campionul paralimpic de la Londra speră că „Ferrari-ul” bicicletelor îi va aduce o nouă medalie de aur la ediția de la Tokyo, de anul viitor.

Aceasta este o bijuterie și trebuie să mulțumesc COSR că m-a sprijinit, că mi-a cumpărat două cadre extraordinare. Pot spune că am cele mai bune biciclete. Măcar să mă duc la vânătoare cu aceeași armă ca și adversarii mei. Acum am arma și ați văzut că și rezultatele vin. Bicicleta aceasta este așa cum este Ferrari la mașini, numai cadrul costă 12 mii de euro, toată bicicleta costă 20 de mii de euro. Această bicicletă o are numai echipa Italiei, așa că sunt mândru. Am și personalizat-o, este roșie. Anul viitor echipmanetul național se va schimba și am ales roșul ca să arăt cât mai periculos și mai hotărât pentru competiție” – Eduard Novak, campion paralimpic la ciclism.

La o secundă de recordul mondial

Cu noua bicicletă, Novak a reușit un rezultat excelent la Campionatele Naționale de Velodrom, competiție desfășurată luna aceasta la Plovdiv (Bulgaria). A încheiat cursa de 4 km urmărire în 4 minute și 41 de secunde, performanță ce i-ar asigura podiumul la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

În 2012, la ediția de la Londra, Novak dobora, în calificări, recordul mondial în această probă cu timpul de 4 minute, 40 secunde și 315 miimi.

Sunt foarte mulțumit. Mai sunt câteva luni până la Tokyo și aproape mi-am bătut recordul personal care data din 2012, de la Londra. Cu acest timp am garantat un loc pe podium la Jocurile Paralimpice. Am 43 de ani și 35 de ani de sport de performanță, așa că nu mă duc să mă culc. Mă pregătesc sută la sută pentru velodrom și probă individuală pentru Paralimpice. Îmi doresc aurul, dar trebuie să fiu și realist. Vreau să fiu cel mai bun.” O să fac un program specific pentru această perioadă. O să renunț la tururile mari, voi face antrenament intensiv„, a declarat campionul paralimpic la ciclism.

Bronz mondial la 43 de ani

Anul 2019 i-a adus lui Eduard Novak și prima medalie într-o probă individuală din ultimii șase ani, bronz la Campionatul Mondial de Paraciclism pe șosea de la Emmen (Olanda). El a încheiat cursa de 31,2 km în 41 de minute și 38 de secunde. 

La Jocurile Paralimpice de la Londra, din 2012, Eduard Novak a câștigat medalia de aur în proba de urmărire pe pistă și pe cea de argint în proba de contratimp pe șosea.

La ediția de la Beijing, din 2008, a cucerit medalia de argint în proba de contratimp pe șosea. La Tokyo, Eduard Novak va bifa cea de cincea participare la Jocurile Paralimpice.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *