Salvați de căpitanul Goga. „U” Cluj a obținut un punct important cu UTA Arad după o repriză a doua controlată în totalitate

Universitatea Cluj a obținut o remiză importantă miercuri, 6 noiembrie, în meciul restant din etapa a șasea, scor 1-1 (0-1) și a obținut un punct important în economia clasamentului.

Fostul jucător al Universității Cluj, Octavian Ursu, a deschis scorul în minutul 11 cu o reluare plasată în urma unei gafe a lui Kay în defensivă. Ursu nu și-a uitat trecutul în tricoul alb-negru și nu s-a bucurat după marcarea golului. Replica alb-negrilor a venit un minut mai târziu, Rareș Takacs a trimis un șut plasat care a izbit bara. Cel mai periculos om al Aradului a fost Ursu, care a ratat din nou în minutul 15.

„U” Cluj a mai avut o bună situație de a restabili egalitatea în minutul 19 prin Alex Pop, care a reluat din careu un șut periculos, dar mingea a fost respinsă de portar. Goga și-a creat o situație notabilă (20). Kay a reluat din careu, însă mingea a fost blocată de Buhăcianu și portarul a reținut. Goga a trimis cu capul pe lângă poartă (22), iar Taub a trecut și el pe lângă gol tot cu o loviturră de cap din careul mic (24). Gavra a reluat din afara careului pe lângă poartă (26).

În prima parte, un suporter al lui „U” Cluj a fost îmbrăcat în fotoreporter și a arătat semne obscene galeriei lui UTA, fiind scos de agenții de pază.

Prima situație a mitanului secund i-a aparținut lui Cristian Gavra, care a centrat bine în careu, dar mingea a fost respinsă de un fundaș advers (56). „U” Cluj a dictat tempo-ul jocului și a controlat meciul, dar atacurile timide și încercările ofensive nu au pus în pericol poarta apărată de Iacob.

UTA nu a mai reușit să își creeze nicio situație de gol, preferând să se apere organizat și să țină de avantajul minim. Nici „șepcile roșii” nu au reușit să amenințe prea des poarta adversă în partea a doua.

În urma unui fault obținut de Alex Pop în marginea careului, Universitatea Cluj a restabilit egalitatea prin „căpitanul” Dorin Goga, care a înscris cu o execuție de manual, plasată, pe jos, din marginea careului și scorul a devenit 1-1. Portarul Dur-Bozoancă a avut o intervenție providențială în prelungirile partidei la șutul lui Buhăcianu și a menținut scorul.

În urma acestei remize, „U” Cluj a acumulat 17 puncte și ocupă locul 12 în Liga a 2-a, iar UTA a rămas la 27 de puncte pe locul 2.

Etapa viitoare, „U” Cluj va juca în deplasare la București, cu Rapid, duminică, 10 noiembrie, de la ora 12:00

Echipele de start:

„U” Cluj: Dur-Bozoancă – Kay, Crăciun, Inacio (Pârvulescu, min. 83) – C. Taub, Florescu (Rafa Miranda, min. 76), Dican, Takacs (Guedj, min. 67) – Gavra, Goga, Pop

Rezerve: Gorcea, Telcean, Ceitil, Rafa Miranda, Pârvulescu, T. Gomes, Guedj

Antrenor: Adrian Falub

UTA Arad: Iacob – A. Rus, C. Melinte, F. Ilie, M. Tomozei – Bustea, Hrezdac (Isac, min 71), R. Moise, O. Ursu – Buhăcianu, C. Rus (cpt)

Rezerve: M. Bolboașă, A. Ioniță, R. Deta, Isac, Oroian, Șeroni, Miculescu

Antrenor: Laszlo Balint

Cartonașe galbene: Goga (90+1) // C. Rus (55), Iacob (85)

Spectatori: 2330

Au contribuit: Adelina Vedinaș / Dragoș Șoneriu, studenți an 1, jurnalism, UBB

Foto © Cristian Cosma / facebook.com/FCUCluj

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *