U-BT Cluj-Napoca, de la ora 14:30, în faţa celui mai puternic adversar din FIBA Europe Cup. „Clujenii vor o victorie în gerul din Siberia”

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania a efectuat cea mai lungă deplasare a acestui sezon, 5.000 de kilometri până în orașul Krasnoyarsk din Siberia. Formația pregătită de Duško Vujošević și Mihai Silvășan o va înfrunta astăzi, 6 noiembrie, pe Enisey, în cel de-al treilea joc al grupei  G din FIBA Europe Cup.

Cu alte cuvinte, alb-negrii vor întâlni formaţia cu cel mai mare buget din grupă. Deși nu a început stagiunea cu dreptul, Enisey reprezintă un adversar cu pretenții, care își propune să ajungă până în ultimele faze ale competiției. Fără doi oameni de bază, rușii au fost depășiți de Balkan Botevgrad, scor 82-80. Apoi, săptămâna trecută, Enisey a răpus-o pe Södertälje Kings cu 99-78.

Ruşii sunt antrenați de Dražen Anzulović, fostul selecționer al Croației. Acesta are la dispoziție patru americani, un croat și un sârb. În lotul lui Enisey se află Darius Morris, fundaș ce a evoluat în NBA, la echipe precum Los Angeles Lakers, Philadelphia 76ers sau Brooklyn Nets. De asemenea, Garlon Green a bifat prezențe în Euroligă alături de Khimki Moscova. Pe poziția de pivot, Enisey mizează pe Tomislav Zubčić, baschetbalist draftat în NBA în 2012 și care a mai îmbrăcat maioul unor nume importante ca Lietuvos Rytas Vilnius, Trabzonspor sau Manresa.

Trupa din Krasnoyarsk este angrenată și în Liga VTB, acolo unde a bifat trei succese și o înfrângere. De notat faptul că în acest sezon competițional, Enisey a izbutit un succes răsunător în fața celor de la CSKA Moscova, scor 80-71. În jocul respectiv, Davion Berry a totalizat 23 de puncte, în timp ce Tomislav Zubčić s-a remarcat cu 18. De partea cealaltă, regina Europei și-a utilizat componenții de bază, astfel că pe teren au fost Kyle Hines, Nikita Kurbanov, Daniel Hackett sau Mike James.

U-BT Cluj a ajuns luni seară la Krasnoyarsk, acolo unde sunt -12 grade după lăsarea întunericului. Duelul se va desfășura la Arena Sever, o sală de 4.100 de locuri. Totodată, în 2011, trupa clujeană s-a mai duelat cu Enisey, în cadrul grupelor FIBA EuropeCup Challenge. În Rusia am câștigat cu 81-73, apoi la Sala Sporturilor „Horia Demian” Clujul a pierdut cu 82-75.

Încleștarea va începe la ora 14:30 și va putea fi urmărită pe profilul de youtube al FIBA, disponibil printr-un click AICI.

„Jucăm cu o echipă foarte talentată, care are în componență jucători valoroși. De exemplu, Davion Berry, unul dintre baschetbaliștii lor periculoși, a avut 20 de puncte pe meci în Grecia, ceea ce nu e puțin lucru.Chiar și așa, noi avem un moral foarte bun. Ne-am antrenat bine și cu siguranță ne dorim să câștigăm. Am venit aici după un lung drum, diferența de fus orar este de cinci ore.Băieții sunt apți, nu avem probleme medicale, vrem să continuăm să progresăm și să arătăm mai bine de la meci la meci”, a declarat antrenorul principal Mihai Silvăşan.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *