U-BT Cluj rămâne neînvinsă în LNBM și după deplasarea de la Craiova și ajunge la 6 victorii consecutive

Baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania continuă parcursul perfect din Liga Națională. Echipa clujeană a ajuns la șase victorii consecutive în campionat, după ce a învins-o duminică seară, 18 noiembrie, pe SCM U Craiova. A fost 81-74 pentru alb-negri, care se pregătesc acum de duelul cu Balkan Botegrad din FIBA Europe Cup.

Deși Porter Troupe a inaugurat tabela, startul de meci le-a aparținut oaspeților. David Vida a înscris pentru 3-6, apoi Patrick Richard a impus ritmul în favoarea oaspeților. Americanul a dus scorul la 7-17, însă oltenii au limitat din diferență. Chiar și așa, primul sfert se încheie cu U-Banca Transilvania în prim plan, 20-26.

În actul secund, Darko Planinic și-a desprins colegii la 27-34, apoi meciul a devenit și mai strâns. Combinațiile au funcționat pentru doljeni, iar Porter Troupe a pus probleme prin coșurile de la mare distanță. Pe finalul reprizei, același Troupe le-a instalat pe gazde în avantaj, 42-39.

Combatantele au mers cap la cap și la revenirea de la cabine. Avându-l pe Richard în mare formă, gruparea pregătită de Mihai Silvasan a mers de mai multe ori la șase puncte, dar Craiova nu a cedat. Tyler Laser a ieșit la rampă de fiecare dată, așa că după 30 de minute tabela indica 63-66.

În actul decisiv, Patrick Richard a luat disputa în propriile mâini și a copleșit defensiva adversarilor. La rândul sau, Donatas Tarolis a adus energie în spațiul de trei secunde și chiar a zguduit panoul pe final, 71-79, cu două minute rămase din confruntare. Din acel moment, Craiova nu a mai emis pretenții și s-a recunoscut învinsă.

„Un meci greu, cu o echipă bună din Liga Națională. Am început foarte bine meciul, după care am avut 5-7 minute de insconstanță atât pe faza de atac, cât și pe faza de aparare, ceea ce a făcut să pierdem avantajul de 12 puncte. Știam că este o echipă care se bazează mult pe aruncări de 3 puncte și am permis niște aruncări ușoare. În repriza a doua am arătat consistența în joc și am avut o apărare precisă, care ne-a adus victoria. Pentru noi urmează un meci foarte important. Vom face tot ce ține de noi să fim recuperați 100% și să reușim să învingem echipa din Bulgaria pentru a ne asigura încă de pe acum locul în faza următoare a FIBA Europe Cup„, a declarat antrenorul Mihai Silvășan la finalul jocului.

SCMU Craiova – U-Banca Transilvania 74-81 (20-26, 24-15, 19-25, 11-15)

Cel mai bun marcator pentru U-BT Cluj a fost Patrick Richard, cu 24 de puncte, urmat de Kerron Johnson, cu 23 de puncte, Karlo Žganec (10 pct), Donatas Tarolis (10 pct), Nandor Kuti (7), Darko Planinić (4) și David Vida (3).

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *