Meciul 100 în cupele europene pentru U-BT s-a terminat cu victorie! „Studenții” și-au luat revanșa în fața lui Enisey

Final perfect de grupă pentru U-BT, care a reușit să-și ia revanșa în fața singurei echipe care a bătut-o în acest sezon. Planinic și compania au învins-o pe Enisey Krasnoyarsk cu 97-83.

Mihai Silvășan a aliniat un prim cinci format din Kerron Johnson-Patrick Richard-Artis Ate-Karlo Zganec-Darko Planinic, Enisey replicând cu Davion Berry-Nikola Rebic-Ivan Viktorov-Tomislav Zubcic-Ilya Popov.

Meciul a început sub semnul echilibrului, primul coș fiind reușit abia în al doilea minut de Darko Planinic. De aici echipele au mers cap la cap până la 10-9, de unde U-BT s-a distanțat la 16-11. Chiar și așa clujenii au câștigat primul sfert la limită, 21-20.

Siberienii au preluat conducerea în actul următor, 33-38, cu Berry în mare formă, punând 17 puncte pe tabelă în prima repriză. Finalul sfertului le-a aparținut gazdelor, care au întors scorul și au reușit să-și creeze un avans de 5 puncte, 50-45. Karlo Zganec și Patrick Richard au fost principalii marcatori ai Clujului, împreună reușind 23 din cele 50 de puncte ale echipei.

Rușii s-au apropiat din nou în sfertul al treilea, dar la fel ca în primele 20 de minute, U-BT a avut o replică pe măsură și și-a construit un avans de trei posesii, 62-55.

Cu trei minute înaintea finalului acestui act, Patrick Richard a înscris de la distanță pentru 67-58, spre bucuria fanilor. Nandor Kuti și Andrei Calnicenco au reușit și ei să puncteze de la distanță și Clujul a intrat în ultimele 10 minute cu 80-69.

Ultimul sfert a fost la discreția totală a băieților lui Silvășan, care au condus și la 15 puncte diferență, 84-69. Enisey a reușit să vină la sub 10, 86-78, prea puțin pentru a emite pretenții pe final de meci. S-a terminat 97-83 pentru U-BT, care termină astfel pe primul loc în grupa din FIBA Europe Cup.

Patrick Richard a fost cel mai bun om al ”studenților” cu 21 de puncte (3/6 de la 3 puncte, 4 assist-uri), urmat de Darko Planinic (18 puncte, 6 recuperări) și Andrei Calnicenco (16 puncte). Din tabăra adversă s-au remarcat Davion Berry cu 26 de puncte (4/6 din afara semicercului) și Nikola Rebic cu 12 puncte și 6 pase decisive.

În faza următoare, U-BT Cluj-Napoca a fost repartizată într-o grupă complicată alături de Ironi Ness Ziona (Israel), Tsmoki Minsk (Belarus) și CSM CSU Oradea, campioana României.

La final, antrenorul Mihai Silvășan și jucătorul Andrei Calnicenco au oferit câteva declarații:

Silvășan (antrenor principal U-BT):Chiar vorbeam cu băieții, am avut un prim meci cu o miză adevărată. Ne doream să terminăm grupa pe primul loc, mă bucur că am reușit acest lucru. Am controlat jocul împotriva unei echipe bune, chiar dacă lor le-a lipsit fundașul principal. Ei au abordat partida motivați să câștige, felicit băieții pentru atitudine și pentru jocul bun, în special pe faza ofensivă. Din alt punct de vedere mă bucur că am reușit să câștigăm în fața propriilor suporteri meciul cu numărul 100 în cupele europene. Le mulțumesc că ne-au susținut și că ne-au ajutat să câștigăm acest meci”.

Calnicenco (jucător U-BT): „A fost un meci foarte greu. Am jucat acest duel ca pe o finală. Știam că trebuie să câștigăm dacă vrem să terminăm grupa pe primul loc. Țin să le mulțumesc oamenilor că au venit să ne vadă. Sala a fost plină, atmosfera din sală ne-a ajutat să obținem o victorie mare”!  

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *