România, surclasată de Spania în primul meci al Mondialului de handbal feminin din Japonia: 16-31

Echipa națională de handbal feminin a României a început cu stângul noua ediție a Campionatului Mondial din Japonia, fiind învinsă de o manieră categorică cu scorul de 16-31 (9-16) de reprezentativa Spaniei, în cadrul primei etape a Grupei C.

„Tricolorele” au fost surclasate categoric de iberice și au fost dominate autoritar, neavând replică în fața Spaniei chiar și cu Cristina Neagu în teren.

Spania a început în forță partida și s-a desprins rapid la 3-0 pe tabelă după o serie de lovituri de la 7 metri executate. Intrarea lui Neagu nu a schimbat mare lucru în evoluția jocului primei reprezentative, iar atacurile anemice și ofensiva timidă a României nu au reușit să le pună ibericelor probleme. Scorul la pauză a fost 9-16, iar în partea secundă super-ofensiva Spaniei a continuat să domine meciul până la final, aplicând României cea mai drastică înfrângere la un turneu final în ultimii 8 ani.

Pentru România au marcat Neagu 6 goluri, Pintea 3, Polocoşer 3, Iuganu 2,  Perianu 1, Pristăviţa 1, iar de la Spania s-a remarcat Cabral 6 reuşite.

Următoarele meciuri ale României: Senegal (1 decembrie), Kazahstan (3 decembrie), Muntenegru (4 decembrie) și Ungaria (6 decembrie).

Campionatul Mondial din 2019, a 24-a ediţie, reprezintă şi criteriu de calificare la Jocurile Olimpice din 2020, care se vor desfăşura tot în Japonia. Doar medalia cu aur la CM va ajunge direct la Jocurile Olimpice. La ultima ediţie a CM, România s-a clasat pe locul 10, iar medalia de aur a revenit Franţei.

În 2019, reprezentativa tricoloră şi-a propus o clasare în primele opt locuri, care i-ar permite accederea la turneele preolimpice.

România este singura naţiune care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial şi are în palmares trei titluri, unul la handbal în şapte (1962) şi două la handbal în 11 (1956 şi 1960), două medalii de argint (1973 şi 2005), precum şi una de bronz (2015).

Primele trei clasate în fiecare din cele patru grupe vor obţine calificarea în faza grupelor principale, de unde echipele de pe primele două poziţii vor juca apoi în semifinale. Meciurile din grupele principale încep în 8 decembrie, urmate de semifinale, în 13 decembrie, şi finalele pentru medalii, în 15 decembrie.

Foto © https://www.facebook.com/FederatiadeHandbal/

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *