Dan Petrescu: „Nu avea voie nimeni să zică rezultatul de la Rennes. Eram convinși că Lazio va câștiga”. CFR Cluj merge mai departe după un record de puncte.

CFR Cluj își continuă campania europeană, după un record istoric cu 12 puncte și termină pe locul al doilea în grupă, la doar un punct diferență de Celtic Glasgow și încheie faza grupelor cu o victorie acasă cu 2-0 contra lui Celtic, dupa golurile marcate de Burcă și Djokovic.

„Eu nu am desfăcut nici o șampanie, poate o beau ei fără mine. Eu nu am apucat, am intrat i-am felicitat și am plecat. E un rezultat fantastic, dar nu avem timp să ne bucurăm, trebuie să ne gândim la meciul de luni„, a declarat Dan Petrescu.

Nu avea voie nimeni să zică rezultatul de la Rennes. Eram convinși cu toții că Lazio va câștiga, dar în minutul 80, un antrenor a avut curajul să-mi zică cât e scorul, mi-a zis 2-0, l-am întrebat 2-0 pentru Lazio? Nu, 2-0 pentru Rennes. Și doar atunci eram sigur de calificare”, a declarat antrenorul lui CFR Cluj, Dan Petrescu, după surpriza produsă de Rennais care și după acest rezultat, termină grupa pe ultimul loc.

Întrebat dacă și-ar dori o echipă în 16-imi, Dan Petrescu a răspuns: „Sigur nu Celtic„.

Nu ne gândim la transferuri, pentru că nu avem bani să cumpărăm jucători, doar pe gratis. Doar jucători liberi sau din campionatul românesc. Sigur vor fi transferuri, vor fi plecări și veniri”, a adăugat Dan Petrescu.

CFR Cluj a făcut achiziții în această vară în valoare de 1,70 milioane de euro.

„Tot timpul mi-am dorit să ajung la un campionat puternic. Dar mereu ofertele au fost la echipe din Serie B din Italia, ori de la echipe de pe ultimele locuri și în timpul campionatului. Mi se pare foarte greu pentru mine să iau echipe din Anglia, care sunt pe ultimul loc, daca aș începe de la început cu o echipă sigur m-ar tenta, dar nu am avut norocul să primesc această ofertă”, a mai adăugat, Dan Petrescu.

„Sigur, e un record în Romania să aduni 12 puncte, nimeni nu a reușit să facă atât. Au demonstrat că sunt foarte puternici și un spirit de luptă puternică„.

Recordul anterior a fost deținut de Steaua București (actuala FCSB) care a obținut 11 puncte în sezonul 2012-13 în Europa Leagu.

„Dacă vă uitați la meciuri, cu cine vi se pare că ne-am apărat noi? Puteți să îi întrebați și pe jucători dacă în doi ani am făcut un atrenament defensiv. Noi vrem să atacăm mereu, dar dacă nu putem mai mult, ne apăram. Pe mine mă interesează să câștigăm mereu, am marcat foarte multe goluri anul ăsta„.

Un jurnalist scoțian l-a întrebat dacă există vreun interes pentru Billel Omrani, care ar fi dorit de trupa scoțiană Celtic Glasgow: „Nu știu nimic, sincer. E bine pentru el dacă ar pleca, bineînteles ca nu am vrea să plece nimeni, dar momentan sunt doar speculații, nimeni nu ne-a contactat„.

Dragoş Ştefan Șoneriu

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *