„Tarzan” de România, instalatorul campion mondial la culturism!

Campion național, balcanic și european în 2019, Emil Giurgiu (44 ani) a reușit performanța carierei la Tarragona. „A fost o competiție cu nivel foarte ridicat, cu un record de participanți și cu sportivi bine pregătiți. Răsplata a venit raportat la munca depusă”, a precizat Emil Giurgiu.

Drumul spre marele vis nu a fost însă ușor. „Tarzan” practică culturism de 25 ani. „La început era doar un hobby, făceam acasă cu o ganteră și cu haltere. Apoi în 1995, am început la Sala Polivalentă sub îndrumarea lui Liviu Voicu. Am întrerupt apoi în perioada Armatei, dar am reluat apoi și de atunci e un stil de viață pentru mine”.

Ziua instalator, noaptea în sala de forță!

Povestea lui „Tarzan” în miniatură este una specială. Este instalator sanitar, centrale și de gaze de la CUP Dunărea Brăila. Muncește de la 07.30 la 15.30, apoi merge la sală unde trage de fiare până se închide programul. „După muncă merg direct la sală și fac antrenamente până la închiderea programului. Mă ajută și faptul că soția și fata sunt alături de mine în sală”.

Soția, campioană națională și balcanică

În familia Giurgiu, culturismul&fitness-ul se mănâncă pe pâine. La 38 ani, Iuliana este multiplă campioană națională și balcanică. La Tarragona doamna cu mușchi a fost concurentă, dar și lider de galerie pentru soțul ei.

Iuliana Giurgiu

Fata, medaliată la bikini-fitness

Tradiția merge mai departe în familia Giurgiu. La 18 ani, Alexandra este deja o domnișoară care face ravagii pe rețelele de socializare cu fizicul ei atrăgător. Este medaliată la Naționale la bikini-fitness și vrea să le calce pe urme părinților. 

Alexandra Giurgiu

„Familia Giurgiu reprezintă un model de urmat în domeniul nostru și nu numai. Sunt un exemplu că prin muncă și perseverență, îți poți realiza visele„, i-a lăudat și Gabriel Toncean, președintele FR Culturism și Fitness.

Familia Giurgiu

Mesaj pentru tineri

„Cu trecerea vârstei, metabolismul este tot mai lent și alimentația trebuie să fie una adecvată. Decât să îți pierzi timpul pe calculator sau telefon, mai bine mergi la sală. Sportul te întinerește cu 10 ani!”, este mesajul campionului, care vrea să spargă un record de longevitate. La Tarragona, un culturist japonez de 83 ani, supraviețuitor al celui de Al Doilea Război Mondial, l-a inspirat.

Iubitorii acestui sport vor avea ocazia în 2020 să asiste la al doilea Campionat Mondial de juniori organizat în istorie de România. 

Competiția se va desfășura în octombrie la Târgu-Mureș și va aduna la start peste 500 de sportivi de pe tot globul.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *