Cufărul amintirilor. Fanii lui „U” Cluj au îngropat Capsula Timpului pentru 100 de ani de istorie în alb-negru

Fanii Universității Cluj au marcat încheierea seriei de evenimente U100 dedicate Centenarului clubului cu îngroparea în fața stadionului a Capsulei Timpului, un cufăr care conține obiecte, fotografii și diverse amintiri din istoria „șepcilor roșii”.

Zeci de suporteri s-au strâns sâmbătă, 28 decembrie, la ora 13:00, în jurul statuii fostei glorii a clubului, Mircea Luca, din fața stadionului Cluj Arena, pentru a lua parte la momentul simbolic al îngropării cufărului cu amintiri din istoria de 100 de ani a Universității Cluj. Aceștia speră ca în 2119 această Capsulă a Timpului să fie redeschisă de cei care iubesc Universitatea.

În cufărul metalic au fost introduse tricouri, eșarfe, fanioane, DVD-uri, cărți, stickere, fulare și diverse obiecte strânse de fani de-a lungul timpului.

Pe lângă fani, la evenimentul de lansare a Capsulei Timpului a luat parte și legenda clubului, Remus Câmpeanu.

„De 100 de ani suntem aici pentru simbol. Ne aflăm la finalul unui an plin de emoție, în care am sărbătorit împreună Centenarul clubului Universitatea Cluj. Sub egida U100, am organizat o suită de evenimente în cinstea spiritului și culorilor Universității, în cinstea valorilor care ne-au unit timp de un secol la bine și la greu: fidelitate, onoare, respect și tradiție.

Noi scriem istoria. Povestea Universității Cluj merge mai departe.
Ultima acțiune din acest an este inspirată de un moment de cotitură și adâncă emoție din istoria Universității, bejenia de la Sibiu, timp în care tricourile sportivilor au stat îngropate într-un cufăr până la întoarcerea echipei la Cluj”
, au precizat inițiatorii acestui eveniment.

VIDEO – Momentul îngropării cufărului metalic cu amintiri din istoria de 100 de ani a Universității Cluj

„În ianuarie anul acesta când ne-am întâlnit în comitetul de organizare a venit și această idee intitulată generic Capsula Timpului. Am dorit să încheiem Centenarul Universității Cluj în anul 2019 cu un gest simbolic. Este vorba de un cufăr care conține amintiri, gânduri reflectate în niște obiecte cu tot ce înseamnă Universitatea Cluj pentru clubul în sine și pentru suporterii ei. În acest cufăr se găsesc tricouri, eșarfe, cărți, stickere etc. Este un mic testament pe care îl lăsăm peste ani celor care iubesc Universitatea Cluj. Sperăm că acest cufăr să fie deschis în anul 2119”, a declarat Bogdan Blaga, suporter al Universității Cluj și vicepreședinte Asociația Șepcile Roșii 1919.

Evenimentul a fost organizat de două asociații ale suporterilor, Asociaţia „Şepcile Roşii 1919” și Asociația Peluza Şepcile Roşii, susținute de clubul FC Universitatea Cluj, Clubul Sportiv Universitatea Cluj și echipa de baschet masculin U-BT Cluj-Napoca.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Toate articolele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *