Dan Petrescu ar putea ajunge la câștiguri de peste 1 milion de euro pe sezon de la CFR Cluj

Antrenorul momentului în Liga 1, Dan Petrescu, a devenit și cel mai bine plătit tehnician român din Liga 1, iar odată cu prelungirea contractului său cu CFR Cluj până în luna iunie 2022 ajunge la venituri de peste 1 milion de euro per sezon.

Calificat în primăvara europeană, acolo unde CFR va întâlni în 16-imile Europa League, în dublă manșă, formația spaniolă FC Sevilla și lider în Liga 1, Petrescu va încasa pe sezon 450.000 de euro, plus o serie de bonusuri de performanță.

Astfel, „Bursucul” va încasa 100.000 de euro dacă va câştiga titlul, 250.000 de euro dacă va califica echipa în Europa League şi 500.000 de euro pentru accederea în grupele Champions League, conform mai multor surse.

Oicialii trupei din Gruia au anunţat prelungirea contractului lui Petrescu pe pagina oficială a clubului, dar şi pe site-ul clubului.

”Veste excelentă pentru familia CFR-istă la începutul anului 2020! Clubul CFR 1907 Cluj anunţă faptul că antrenorul Dan Petrescu şi-a prelungit contractul cu echipa noastră! Astfel, tehnicianul care a contribuit la câştigarea ultimelor două titluri de campioană ale CFR-ului şi la parcursul extraordinar din competiţiile europene din acest sezon, încununat cu o calificare fantastică în primăvara europeană, a semnat o nouă înţelegere cu clubul nostru, valabilă până în vara anului 2022”, se arată în comunicat.

Dan Petrescu a ajuns pentru prima dată pe banca celor de la CFR Cluj pe 10 iunie 2017, după o scurtă aventură la Al Nasr, iar în iunie 2018 a plecat la GZ Hengfeng. După ce a retrogradat cu formația din China, fostul internațional român a decis pe 22 martie 2019 să revină la CFR Cluj.

Tehnicianul în vârstă de 52 ani a reușit să câştige titlul cu CFR Cluj în ultimele două sezoane şi a primit titlul de cel mai bun antrenor român. Acesta a mai antrenat în România echipe precum Sportul Studenţesc sau Rapid, iar în străinătate a pregătit echipe din Polonia, China, Rusia sau Emiratele Unite Arabe.

În primul mandat la CFR Cluj, Petrescu a stat pe banca clujenilor în 37 de meciuri, perioadă în care campioana României a bifat 23 de victorii, 10 remize și 4 înfrângeri. În al doilea mandat a adunat 47 de meciuri, dintre care 25 s-au terminat cu victoria ardelenilor, 10 la egalitate și 12 au fost pierdute.

CFR Cluj este pe primul loc în Liga 1 şi va juca împotriva celor de la FCSB pe 2 februarie, în prima etapă din 2020 în campionatul românesc. Trupa clujeană are un avantaj de 1 punct în faţa celor de la Astra Giurgiu şi cinci puncte în faţa celor de la FCSB.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *