S-a transpirat serios pentru victorie! U-BT se impune în Israel după un final interzis cardiacilor

A doua victorie pentru U-BT în grupa J din FIBA Europe Cup, după 84-81 cu Ironi Ness Ziona. „Studenții” au muncit serios pentru acest succes care îi plasează momentan pe loc calificabil la jumătatea fazei grupelor.

Nadav Zilberstein a trimis pe teren primul cinci format din Corey Fisher-Daequan Cook-Golan Gutt-Tal Dunne-Jeff Withey, în vreme ce Mihai Silvășan a replicat cu Kerron Johnson-Patrick Richard-David Vida-Donatas Tarolis-Darko Planinic.

Clujenii au marcat primele patru puncte ale meciului, prin croatul Darko Planinic. Replica nu s-a lăsat așteptată, iar Jeff Withey, cel mai bun om pe parcursul acestui sezon din tabăra israelienilor a pus primele patru puncte pentru echipa lui. U-BT s-a desprins la 6-12, de unde Ironi a revenit la doar un singur punct.

Cele două combatante au mers cap la cap până spre finalul primului sfert, când „studenții” s-au desprins din nou la două posesii, 16-21. Ardelenii s-au menținut în avantaj până au atins pragul de 30 de puncte marcate. Din acel moment, ofensiva trupei din Israel a funcționat mult mai bine și aceștia au întors partida în favoarea lor, cu un “run” de 11-0 (36-30).

Până la pauză U-BT nu a fost capabilă să se apropie la mai mult de trei puncte, astfel că la cabine s-a intrat cu 42-38 pentru Ironi Ness Ziona. Ravin Pitshon (9 puncte) și Darko Planinic (13 puncte) au fost principalii marcatori din echipele lor în primele 20 de minute, de la clujeni ieșind în evidență și Donatas Tarolis cu 6 recuperări.

La nivelul aruncărilor, U-BT a fost mai precisă la două puncte (60-45%), dar a suferit din afara semicercului, unde a transformat doar o singură aruncare din cinci (20%). De notat și că 26 de puncte din cele 38 înscrise în prima parte de clujeni au venit de sub panou!

„Dușul rece” din sfertul secund a venit când trebuia pentru U-BT, care a ieșit cu o altă atitudine de la cabine și chiar a întors scorul, 51-52, în urma unei aruncări de trei puncte reușită de Patrick Richard. Darko Planinic a pus chiar patru diferență în favoarea alb-negrilor, 52-56, moment în urma căruia Ironi a revenit și a preluat conducerea cu 35 de secunde rămase din al treilea act (63-61), James Hollowell fiind la finalizare cu un layup.

Sfertul decisiv a debutat cu două minute de liniște, Tarolis deblocând tabela cu o triplă transformată (63-64). Cele două formații s-au succedat la conducerea jocului, Artis Ate fiind cel care a modificat scorul (67-69), după ce a finalizat perfect două faze de atac.

Ultimele cinci minute au adus un joc tactic foarte bine pus la punct de ambele echipe, dar U-BT a rămas în avantaj, în special datorită unei triple din partea lui Andrei Calnicenco (73-76). Ironi Ness Ziona a revenit din nou, iar cu 1:27 înainte de final, Daequan Cook l-a fentat pe Artis Ate și a marcat de sub panou pentru 81-78.

Tarolis a pus rapid două puncte, 81-80, și finalul se anunța de foc. Planinic a fost faultat sub coș și a beneficiat de două aruncări libere, pe care le-a transformat (81-82). Imediat după time-out, Withey a ratat de la semi-distanță și Kerron Johnson a fost faultat după recuperare, trecând la linia de libere și el (81-84). Același Johnson a interceptat o minge repusă greu de gazde și U-BT s-a impus cu 84-81 în urma celui mai disputat meci pe plan european din acest sezon!

Darko Planinic a fost principala armă ofensivă pentru U-BT, cu 23 de puncte și 8 recuperări, fiind urmat de Donatas Tarolis (17 puncte, 9 recuperări) și Kerron Johnson (15 puncte, 4 pase decisive, 2 intercepții). Au punctat și Patrick Richard (11), Andrei Calnicenco (10), Artis Ate (8).

Din tabăra lui Ironi Ness Ziona s-au remarcat Daequan Cook (15 puncte), Jeremy Hollowell (14 puncte, 5 recuperări) și Golan Gutt (13 puncte, 3 recuperări). Și-au trecut numele pe foaia marcatorilor și Jeff Withey (11), Raviv Pitshon (9), Raviv Limonad (8), Tal Dunne (7) respectiv Corey Fisher (4).

După trei etape U-BT a înregistrat două victorii și o înfrângere, la fel ca Tsmoki Minsk, liderul grupei, care a trecut tot azi de CSM CSU Oradea cu 89-73. Următorul meci european pentru clujeni va fi tot în deplasare, la Oradea, pe 22 ianuarie.

Foto: fiba.basketball

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *